Η πεθερά μου είναι κάθε μέρα στο σπίτι μου και δεν μπορώ άλλο. Τι να κάνω;

Η πεθερά μου είναι κάθε μέρα στο σπίτι μου και δεν μπορώ άλλο. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Καλησπέρα, είμαστε με τον άντρα μου παντρεμένοι εδώ και 2 χρόνια και έχουμε αποκτήσει μια κορούλα 1 έτους! Με τους γονείς του άντρα μου ζούμε στην ίδια πολυκατοικία, συγκεκριμένα αυτοί μένουν από κάτω! Από τότε που έκανα την μικρή μου κάθε μέρα την ίδια ώρα μας επισκέπτεται η πεθερά μου! Να σημειώσω πως έχουμε πολύ καλές σχέσεις και ουδέποτε υπήρξε ένταση μεταξύ μας! Στην αρχή δεν με ενοχλούσε όσο περνάει όμως ο καιρός αυτή η κατάσταση με έχει κουράσει δεν μπορώ να έρχεται συνέχεια κάθε μέρα σπίτι. Έρχεται και μπορεί να κάτσει και 2-3 ώρες μέχρι να κοιμηθεί η μικρή ξανά! Το έχω συζητήσει με τον άντρα μου, με καταλαβαίνει αλλά και αυτός τι να της πει να μην έρχεται σπίτι; Πώς να το διαχειριστώ χωρίς να υπάρξει ένταση; Επίσης να σημειώσω ότι όση ώρα κάτσει ασχολείται αποκλειστικά με την μικρή σαν να μην υπάρχω εγώ στο σπίτι, την πηγαίνει από δωμάτιο σε δωμάτιο και γενικά μαζί να μιλήσουμε να πούμε καμιά κουβέντα δεν κάθεται καθόλου! 

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνωστήρια,

Οποιαδήποτε σχέση για να μπορέσει να λειτουργήσει καλά χρειάζεται όρια. Τα όρια όχι απλώς δε βλάπτουν, αλλά είναι απολύτως απαραίτητα. 

Φαίνεται λοιπόν, σύμφωνα με τα λεγόμενα σας, ότι ενώ δυσανασχετειτε με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, δεν είστε διατεθειμένοι να κάνετε κινήσεις ώστε να την αλλάξετε. Ανησυχείτε μήπως δημιουργηθεί ένταση. Η ένταση ωστόσο είναι πολύ πιο πιθανό να έρθει εάν υπομείνετε μια συνθήκη που σας δυσκολεύει, πάρα εάν φροντίσετε την κατάσταση.

Έχετε δημιουργήσει μια υπέροχη οικογένεια, η οποία χρειάζεται το χώρο και το χρόνο της για να αναπτυχθεί. Επιτρέψτε λοιπόν στον εαυτό σας αρχικά να προσδιορίσει τι είναι αυτό που θέλει. Υπάρχει ένα διπλό μήνυμα σε αυτό που γράφετε. Από τη μία σας δυσκολεύει η επίσκεψη της πεθεράς σας, από την άλλη θέλετε να κουβεντιασετε μαζί της. Είναι όμορφο που έχετε μια καλή σχέση. Σε αυτήν την καλή σχέση θα βασιστειτε ώστε να ακουστεί πιο καθαρά η επιθυμία σας. Καλέστε την πεθερά σας σε μια έξοδο εφόσον θέλετε να χαρείτε την παρέα της, και φροντίστε τη σχέση με τον σύντροφό σας και την κόρη σας ώστε να έχετε ελευθερία στον χώρο σας.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v