«Είναι χαρισματικός καθηγητής»: Τι λένε για τον Σωτήρη Τσιόδρα οι φοιτητές του

«Είναι χαρισματικός καθηγητής»: Τι λένε για τον Σωτήρη Τσιόδρα οι φοιτητές του

Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι το δίχως άλλο το πρόσωπο των ημερών! Ο άνθρωπος που κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά και την καρδιά του ελληνικού λαού λόγω της σεμνότητας, των γνώσεων και του ενδιαφέροντος που δείχνει για τον κάθε έναν ξεχωριστά!

Του λόγου το αληθές μας επιβεβαιώνουν και οι φοιτητές του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, οι οποίοι πλέκουν καθημερινά το εγκώμιό του, ενώ εστιάζουν και σε μια πτυχή του καθηγητή Τσιόδρα που εμείς δεν έχουμε δει ακόμα: 

«Έχει χιούμορ και κάνει αστεία. Όχι όμως αυτή την περίοδο. Όταν τελειώσει η περιπέτεια με τον νέο κορωνοϊό, ίσως ξαναβρεί τη διάθεσή του να λέει αστεία στους φοιτητές του.» 

Πλήθος φοιτητών του, νυν και πρώην, κοινοποιούν στα social media σχεδόν καθημερινά αναρτήσεις και σχόλια για εκείνον. Παρακάτω λίγα μόνο από αυτά: 

«Χαρά μας και τιμή μας να τον έχουμε καθηγητή.»

«Είναι χαρισματικός καθηγητής. Έχει έναν μοναδικό τρόπο να μεταδίδει τη γνώση.»

«Ήταν πλήρως ενημερωμένος για κάθε μικρόβιο σε κάθε σημείο του πλανήτη!»

«Τον είχα πέρσι όταν έκανα μαζί του παθολογία στο Αττικό νοσοκομείο. Θυμάμαι μια φορά που μας μιλούσε για την ασταθή βάδιση, πόσο παραστατικός ήταν και πώς μας τα εξηγούσε. Έχει πολύ χιούμορ και αυτοσαρκάζεται συχνά.»

«Είναι τόσο σεμνός και τόσο χαμηλών τόνων... Δεν τον ακούσαμε ποτέ να φωνάζει, ούτε να παραπονιέται.»

«Στο μάθημα είναι προσιτός, μεταδοτικός και κάνει αστεία, ακόμα και όταν είναι κουρασμένος, παρά το φορτωμένο πρόγραμμα του.»

«Ήταν πάντα εκεί για εμάς. Όπως ήταν και για τους ασθενείς.»

Φοιτητές που τον έχουν ζήσει στο Αττικό, αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «το απόγευμα όλοι οι καθηγητές περνάνε από τα δωμάτια των ασθενών για λίγο, να τους δουν, να πουν μια καλησπέρα και να φύγουν. Ο κ. Τσιόδρας όμως κάθεται και ασχολείται με τον κάθε ασθενή, όσο κουρασμένος κι αν είναι».

«Μας λέει πάντα ότι έχει σημασία η καλή γνώση του ιστορικού των ασθενών. "Να ακούτε τον ασθενή, να δίνετε σημασία σε ό,τι λέει. Να μην περιορίζεστε στις εξετάσεις. Κάθε μέρα να κάνετε αξιολόγηση κι επανεκτίμηση" είναι οι συμβουλές του.»

«Από την προσωπική μου εμπειρία, που νομίζω ότι συμπίπτει και με αμέτρητους άλλους συμφοιτητές μου, μπορώ να πω ότι ήταν και είναι εξαιρετικός δάσκαλος, με μεγάλο εύρος γνώσης και με μεγάλη μεταδοτικότητα. Νομίζω πως θα είμαι αντικειμενικός, αν πω πως ήταν ίσως ο καλύτερος δάσκαλος που είχα στη σχολή. Όταν με δέχτηκαν στο εξωτερικό, ήταν ο μόνος άνθρωπος που πήγα και ευχαρίστησα, γιατί τον θεώρησα, και ακόμα τον θεωρώ, επιδραστικό στην πορεία μου ως τώρα. Με δυο λόγια: εξαιρετικός, σε όλα του. Και θεωρώ μεγάλη τύχη το γεγονός ότι είναι επικεφαλής αυτής της κρίσης. Δεν θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερη επιλογή.»

«Όταν τελειώσει όλο αυτό, θα γυρίσει στο Αττικό να βλέπει γιαγιάδες με χαμόγελο, γιατί έτσι είναι...»

 Πηγή: lifo.gr

v