Πότε δεν πληρώνουμε δίδακτρα σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία

Πότε δεν πληρώνουμε δίδακτρα σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία

Το θέμα των διδάκτρων σε φροντιστήρια, εξωσχολικές δραστηριότητες και ιδιωτικά σχολεία μας απασχολεί έντονα τις τελευταίες εβδομάδες. Η κατάσταση είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολη, ενώ τα παιδιά είτε έχουν διακόψει τελείως κάποια μαθήματα, είτε τα κάνουν από το σπίτι. Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τα δίδακτρα, λοιπόν, ήταν κάτι που περιμέναμε εναγωνίως! 

Το υπουργείο Παιδείας, με σημερινή του ανακοίνωση, αποφάσισε πως τα δίδακτρα σε ιδιωτικές εκπαιδευτικές δομές δεν θα καταβάλλονται εφόσον σχολεία και φροντιστήρια δεν προχωρούν σε εξ αποστάσεως διδασκαλία

Αντίθετα, εάν πραγματοποιείται εξ αποστάσεως διδασκαλία, τα φροντιστήρια ή τα ιδιωτικά σχολεία θα προχωρήσουν σε αναπροσαρμογή των διδάκτρων ανάλογα με το πρόγραμμα διδασκαλίας/κατάρτισης που παρέχουν.

Συγκεκριμένα, η απόφαση του υπουργείου διαμορφώθηκε ως εξής:

Αναπροσαρμογή διδάκτρων

1. Μη παρεχόμενες υπηρεσίες, όπως μεταφορά, σίτιση, απογευματινές δραστηριότητες κ.ά., από τους εργοδότες-επιχειρήσεις δεν χρεώνονται για όσο διάστημα διαρκεί η απαγόρευση της εκπαιδευτικής λειτουργίας με φυσική παρουσία και δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής των αντίστοιχων ποσών από τους υπόχρεους.

2. Εναπόκειται στις επιχειρήσεις-εργοδότες και στους υπόχρεους καταβολής διδάκτρων να συμφωνούν ενδεχόμενη αναπροσαρμογή των διδάκτρων που αντιστοιχούν στο πρόγραμμα διδασκαλίας/κατάρτισης για το χρονικό διάστημα της προηγούμενης παραγράφου κατ’ αναλογία της παρεχόμενης υπηρεσίας τηλεκπαίδευσης/τηλεκατάρτισης.

3. Στην περίπτωση που οι επιχειρήσεις-εργοδότες της παρούσας απόφασης δεν προβαίνουν καθόλου στην παροχή εξ αποστάσεως διδασκαλίας/κατάρτισης, δεν υφίσταται καμία υποχρέωση καταβολής διδάκτρων για το ανωτέρω διάστημα.

Πηγή: euro2day.gr

v