Με τον σύντροφό μου τις τελευταίες εβδομάδες στην καραντίνα τσακωνόμαστε συνεχώς. Τι να κάνω;

Με τον σύντροφό μου τις τελευταίες εβδομάδες στην καραντίνα τσακωνόμαστε συνεχώς. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Από τότε που ξεκίνησε η καραντίνα με τον σύντροφό μου καυγαδίζουμε καθημερινά ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα. Έχουμε απομακρυνθεί πολύ και με το ζόρι ανταλλάσσουμε δυο-τρεις κουβέντες. Δουλεύουμε και οι δυο πάρα πολύ απ’ το σπίτι και τελειώνουμε αργά, με αποτέλεσμα να μην μένει καθόλου χρόνος για τους δυο μας. Δεν αντέχω άλλο τους καυγάδες, τι να κάνω;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Διανύουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική περίοδο για την ανθρωπότητα. Πράγματι, ο κίνδυνος της υγείας, το άγχος του θανάτου που υπάρχει στην ατμόσφαιρα και οι τόσες έντονες και ξαφνικές αλλαγές, έχουν δυσκολέψει όλους μας.

Η εργασία από το σπίτι είναι επίσης μια ιδιαίτερα απαιτητική συνθήκη της παρούσας φάσης. Το σπίτι, είχε μέχρι σήμερα συνδεθεί με προσωπικό χρόνο, με χαλάρωση, με άλλου είδους σχέσεις. Σήμερα καλείται να γίνει και επαγγελματική στέγη και μάλιστα τέτοια ώστε να χωρά διαφορετικά αντικείμενα και ωράρια εργασίας.

Οι σχέσεις λοιπόν δοκιμάζονται στα νέα αυτά δεδομένα. Οι δοκιμασίες ωστόσο δεν οδηγούν μόνο σε δυσκολίες. Οι αλλαγές πάντα δυσκολεύουν καθώς απαιτούν προσωπική μετακίνηση από τα συνηθισμένα. Οι δοκιμασίες μπορεί να οδηγήσουν στη γέννηση νέων σχέσεων, με πιο λειτουργικούς όρους και πιο εξελιγμένη μορφή.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε πιθανά δεν είναι τωρινές. Είναι δυσκολίες που υπήρχαν, ωστόσο το γρήγορο πρόγραμμά σας δεν επέτρεπε να εκφραστούν. Αυτήν τη στιγμή έχετε μια πολύτιμη επιλογή. Να δείτε όλη τη δύσκολη αυτήν κατάσταση ως ευκαιρία. Ευκαιρία για να δείτε ξεκάθαρα μια κατάσταση. Ευκαιρία για να παράξετε λύσεις. Ευκαιρία για να φροντίσετε σχέσεις!

Εάν λοιπόν η σχέση σας είναι σημαντική, τότε έχετε να ανακαλύψετε νέους τρόπους, πιο εξελιγμένους, ώστε να προχωρήσετε μαζί με τον σύντροφο σας. Επικοινωνήστε τη δυσκολία σας, και φυσικά μη μείνετε μόνο σε αυτό. Εκφράστε την αγάπη σας και την ευγνωμοσύνη που αντιστοιχεί να νιώθετε, αφού μαζί περνάτε αυτήν τη μεγάλη δοκιμασία.

Έχετε λοιπόν την υγεία σας. Η σχέση σας επίσης χρειάζεται τακτικά «εμβόλια» ώστε να αναπτύσσει αντισώματα ενάντια στους ιούς- δυσκολίες που συναντάτε. Δουλέψτε ώστε να τα ανακαλύψετε στο εργαστήριο της σχέσης σας.

Καλή δύναμη!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v