Αποφασισμένοι να κάνουν διακοπές οι μισοί Έλληνες παρά τις αντιξοότητες

Αποφασισμένοι να κάνουν διακοπές οι μισοί Έλληνες παρά τις αντιξοότητες

Αν και η πανδημία στα περισσότερα μέρη του κόσμου καλά κρατεί, στη χώρα μας η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων είναι πλέον θέμα χρόνου και φαίνεται πως το καλοκαίρι, εκτός από τη ζέστη, θα φέρει μαζί και την κανονικότητα. Σημαντικό μέρος αυτής της κανονικότητας είναι και οι καλοκαιρινές διακοπές που φέτος δύσκολα θα είναι ίδιες, όχι μόνο επειδή δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση με τον ιό, αλλά και λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας στα οικονομικά των νοικοκυριών μας.

Παρ’ όλ’ αυτά, έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας δείχνει ότι οι μισοί τουλάχιστον συμπατριώτες μας είναι αποφασισμένοι να μην χαλαλίσουν τις διακοπές τους, παρά τις δυσκολίες.

Η διαδικτυακή έρευνα του Εργαστηρίου Μάρκετινγκ MARLAB του ΠΑΜΑΚ, έγινε με στόχο να καταγράψει τις προθέσεις των Ελλήνων για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές και να αποτυπώσει τις προτιμήσεις τους σε επίπεδο διάρκειας, προϋπολογισμού και επιλογής χρονικής περιόδου και καταλύματος.

Από την έρευνα προέκυψε πως σχεδόν οι μισοί Έλληνες (47%) προτίθενται να κάνουν διακοπές και φέτος παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί ακόμη σε σχέση με τις συνθήκες και τα οικονομικά. Από αυτούς, το 90% σκοπεύει να ταξιδέψει εντός Ελλάδας και το 46% επιλέγει να μείνει σε κάποιο ξενοδοχείο αντί άλλων λύσεων, όπως το Air BnB (19%).

Την ίδια στιγμή, οι περισσότεροι απ’ τους δυνητικούς εκδρομείς θεωρούν ότι οι διακοπές τους θα διαρκέσουν φέτος από 5 έως 10 μέρες και το μπάτζετ δεν θα ξεπεράσει τα 600 ευρώ που, για το 50% από αυτούς, θα είναι αντίστοιχο με το περσινό τους.

Όσο για το 19% που απόκλεισαν το ενδεχόμενο να κάνουν διακοπές, η επιλογή τους βασίζεται στην έλλειψη πόρων (36%), τον φόβο του κορονοϊού (32%) ή τον αυξημένο φόρτο εργασίας μετά την  ολική άρση της καραντίνας (22%).

Η έρευνα έγινε στις 23-25 Απριλίου, διαδικτυακά. Στο ερωτηματολόγιο απάντησαν 840 άτομα εκ των οποίων το 31% ήταν άντρες και το 69% γυναίκες.

Πηγή: www.lifo.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v