Επειδή δεν θα δώσουμε το όνομα του πεθερού μου στο μωρό μας, η πεθερά μου μας κάνει τη ζωή ποδήλατο. Τι να κάνω;

Επειδή δεν θα δώσουμε το όνομα του πεθερού μου στο μωρό μας, η πεθερά μου μας κάνει τη ζωή ποδήλατο. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Γεια σας. Έχω μεγάλο πρόβλημα με την πεθερά μου. Δεν αντέχω άλλο ειλικρινά. Από τότε που έμεινα έγκυος και είπαμε ότι δεν θα δώσουμε τ’ όνομα του πεθερού μου έγινε ο κακός χαμός- πετάει όλο μπηχτές και μιλάει άσχημα ή βάζει λόγια στον άντρα μου και μας βάζει να τσακωνόμαστε. Εγώ πια δεν της μιλάω αλλά αυτή συνεχίζει και τα λέει στον άντρα μου, πράγματα φρικτά που δεν έχουν γίνει. Στην αρχή έβαζε και την κόρη της να μας βάζει να τσακωνομαστε για να περνάει το δικό τους.

Ο άντρας μου με υπερασπίζεται, δεν μου λέει πολλά πια αλλά ενώ σαν ζευγάρι είμαστε καλά ο μόνος μας καβγάς προέρχεται από την πεθερά μου. Δεν ξέρω τι να κάνω. Τον βλέπω ότι στενοχωριέται αλλά και εγώ δεν αντέχω άλλο. Δεν της μιλάω καθόλου και αυτή το βιολί της να με χωρίσει από τον γιο της. Αλήθεια δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Ότι και να της λέει ο άντρας μου, όσο και να την βάζει στη θέση της και να τσακώνεται αυτή δεν πτοείται. Μου κάνει κακό όλο αυτό δεν μπορώ να ηρεμησω.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνωστήρια,

Κατανοώ τη δυσκολία στη σχέση με τη μητέρα του συντρόφου σας που περιγράφετε. Μοιάζει ωστόσο να αποτελεί μια γνώριμη κατάσταση με την ονοματοδοσία να λειτουργεί περισσότερο ως αφορμή για μια διαμάχη παρά ως αιτία.

Έχετε αφιερώσει όλο το χώρο του μηνύματος σας για να μιλήσετε για τη σχέση με τη μητέρα του συντρόφου σας. Η επιλογή σας είναι ο σύντροφός σας. Το επαναλαμβάνω. Η επιλογή σας είναι ο σύντροφός σας. Έχετε λοιπόν να φροντίσετε τη δική σας σχέση ώστε να την χαίρεστε στην καθημερινότητα σας και στο έπακρο! 

Όλη την ενέργεια σας, όλη την έγνοια σας, έχετε να τη διοχετεύσετε στη μεταξύ σας σχέση. Ο σύντροφός σας, που μοιάζει ούτως ή άλλως να στέκεται όμορφα κοντά σας σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, θα χαρεί πολύ περισσότερο εάν δε χρειάζεται απλώς να πάρει θέση ανάμεσα σε σημαντικά και αγαπητά πρόσωπα. Έχει πάρει ήδη θέση, όταν επέλεξε να προχωρήσει τη ζωή του μαζί σας. Χαρείτε λοιπόν τις επιλογές σας, και δεχτείτε απλά ότι μπορεί να διαφωνείτε με αγαπημένα πρόσωπα. Δε χρειάζεται να συμφωνήσετε και δε χρειάζεται αυτό να κλονίζει τις σχέσεις σας.

Φροντίστε λοιπόν τον σύντροφό σας, φροντίστε τον εαυτό σας και δείξτε και σε εσάς αλλά και σε εκείνον πως εκτός από το να κόβετε τις σχέσεις, μπορείτε να αναπτύξετε και άλλους τρόπους για να προχωράτε! Μαζί!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v