Είμαι έγκυος αλλά δεν θέλω να μείνω με τον σύντροφό μου που μου φέρεται άσχημα. Τι να κάνω;

Είμαι έγκυος αλλά δεν θέλω να μείνω με τον σύντροφό μου που μου φέρεται άσχημα. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Καλησπέρα είμαι έγκυος στον 5ο μήνα κύησης. Η εγκυμοσύνη προέκυψε ξαφνικά με τον σύντροφό μου, ο οποίος είναι 21 χρόνια μεγαλύτερος. Μου συμπεριφέρεται πολλές φορές νευρικά, μου φωνάζει και πολλές φορές με προσβάλλει και μπροστά σε τρίτους. Έχω κάνει μαζί του άπειρες συζητήσεις. Τα πράγματα φτιάχνουν για μια βδομάδα και μετά ξανά τα ίδια. Στην κατάσταση που είμαι πολλές φορές νιώθω απογοητευμένη και πολλές φορές κλαίω-ακόμη και στον ύπνο μου! Δεν διαθέτω αρκετά χρήματα για να πάω σε έναν ψυχολόγο ενώ θα ήθελα να μιλήσω σε κάποιον. Δεν νομίζω ότι τον θέλω αυτόν τον σύντροφο. Πριν μείνω έγκυος είχαμε χωρίσει και τα βρήκαμε γιατί αποφασίσαμε να κρατήσουμε το παιδάκι. Δεν ήθελα να κάνω έκτρωση σε καμία περίπτωση. Σας ευχαριστώ πολύ καλή συνέχεια!

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνωστήρια,

Εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά με την εγκυμοσύνη σας και να φέρετε στον κόσμο το μωρό σας υγιή κι ευτυχισμένο. Για να φροντίσετε και για τα δύο αυτά πολύ σημαντικά στοιχεία, χρειάζεται να προβληματιστείτε και να κινητοποιηθειτε ώστε κάνετε αλλαγές.

Μεχρι σήμερα μοιάζει να έχετε αντέξει δύσκολες καταστασεις και σχέσεις που δεν τις έχετε χαρεί. Ήδη λοιπόν το υπέροχο μωρό σας σας καλεί να μετακινηθείτε, να αλλάξετε τη στάση σας προκειμένου να μπορέσετε να ζήσετε τη σχέση με το παιδί σας διαφορετικά! Είναι τοσο σημαντικό αυτό το διάστημα, καθώς έχετε τη δυνατότητα να επεξεργαστείτε και να πάρετε νέες, λειτουργικές αποφάσεις για την πορεία της ζωής σας.

Εάν πραγματικά θα θέλατε συνεργασία με κάποιον ειδικό, υπάρχουν δημόσιοι φορείς που μπορείτε να απευθυνθείτε. Οι υπηρεσίες αυτές είναι δωρεάν και κάνουν πολύ καλή δουλειά.

Είναι τόσο σημαντικό να φροντίσετε τον εαυτό σας! Άλλωστε εμπεριεχετε κυριολεκτικά το μωρό σας! Ότι καλό κάνετε για εσάς αποτελεί όφελος και για εκείνο!

Με το καλό!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v