Πώς ξανανιώνει το κάθε ζώδιο όταν έχει πέσει στα πατώματα

Πώς ξανανιώνει το κάθε ζώδιο όταν έχει πέσει στα πατώματα

Δεν τους λες και εύκολους τους καιρούς που περνάμε κι είναι αναμενόμενο να πέφτουμε ψυχολογικά κάπου κάπου, ακόμη κι αν δεν υπάρχει προφανής λόγος. Τι κάνουμε όμως, όταν ο σύντροφός μας τα έχει βάψει μαύρα και πρέπει να αναλάβουμε εμείς το θεάρεστο έργο της παρηγοριάς; Την απάντηση μας δίνουν απλόχερα και ανιδιοτελώς οι παντογνώστες φίλοι μας, τα άστρα, αφού το κάθε ζώδιο θέλει τη δική του ιδιαίτερη προσέγγιση κι έχει τα... κουμπιά του!

Κριός: Δράση

Όταν τα έχει βάψει μαύρα κι άραχνα, το αγαπημένο σας Κριάρι θέλει ένα και μόνο πράγμα: να δραπετεύσει όπως δεν έχει δραπετεύσει ποτέ ξανά. Ετοιμάστε, λοιπόν, μια δραστηριότητα που εγγυάται να του ανεβάσει την αδρεναλίνη και να πάρει το μυαλό του μακριά από αυτό που τον βασανίζει. Μόνο να είναι κάτι που διαρκεί πολύ γιατί αλλιώς, θα πρέπει να του μιλάτε εσείς για να ξεχαστεί κι ένας Θεός ξέρει πόσο θα πάρει αυτό...

Ταύρος: Ντάντεμα

Το Ταυράκι σας μοιάζει δυνατό κι ορμητικό απ’ έξω, αλλά όταν κάτι μέσα του σπάσει, θέλει πάρα πολύ κανάκεμα για να… ξανακολλήσει. Εκτός, λοιπόν, από τον ώμο και την αγκαλιά σας, δώστε του και κάτι πιο χειροπιαστό και απολαυστικό για τις αισθήσεις. Ένα ζεστό μαμαδίστικο φαγητό, για παράδειγμα, γεμάτο αρώματα και αναμνήσεις ή ένα γλυκό με πολλή σοκολάτα κι ας το μετανιώσει όταν έρθει η ώρα να ζυγιστεί.

Δίδυμος: Ντιμπέιτ

Για να παρηγορήσετε τον Δίδυμο της ζωής σας, πρέπει να είστε έτοιμη να κάνετε αυτό που συνήθως αποφεύγετε όπως ο διάολος το λιβάνι: μια ατέρμονη συζήτηση για ένα θέμα που τον παθιάζει και μπορεί να επιχειρηματολογεί επ’ αυτού για ώρες ολόκληρες… Εναλλακτικά, ζητήστε τη γνώμη του για πράγματα για τα οποία δεν τον έχετε συμβουλευτεί ποτέ, ακόμη κι αν πρόκειται για θέματα για τα οποία δεν έχει την παραμικρή ιδέα!

Καρκίνος: Νοσταλγία

Τα παλιά ήταν και καλά για κάθε Καρκίνο που σέβεται τον εαυτό του και εκεί θα πρέπει να ποντάρετε για να του φτιάξετε τη διάθεση όποτε κατσουφιάζει και χάνει το κουράγιο του. Με λίγα λόγια, ετοιμαστείτε για μια γερή αναδρομή στο παρελθόν τότε που «περνούσατε συνεχώς τέλεια» και... «οι ντομάτες είχαν μυρωδιά και γεύση». Κι όσο δελεαστικό κι αν είναι, μην ξεχαστείτε και αστειευτείτε μ’ ολ’ αυτά γιατί θα βρεθείτε απευθείας στο μηδέν.

Λέων: Κολακεία

Το Λιοντάρι σας έχει πέσει σε βαθιά θλίψη; Αυτό σημαίνει ότι η αυτοπεποίθησή του έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα και χρειάζεται μια γερή δόση τόνωσης – δηλαδή, κολακεία μέχρι τελικής πτώσεως. Κάντε, λοιπόν, ότι δεν βλέπετε τις απλυσιές και τη γενικότερη παρακμή του και βρείτε αφορμές να του υπενθυμίζετε αδιάκοπα πόσο όμορφος, έξυπνος, δυναμικός, αγαπητός, ανοιχτόκαρδος, γλεντζές και γαλαντόμος είναι.

Παρθένος: Αντιπερισπασμός

Όσο δύσκολος κι αν σας φαίνεται ο Παρθένος σας ως χαρακτήρας, τόσο εύκολο είναι να τον κάνετε να ξεχαστεί απ’ οτιδήποτε έχει κάνει το βλέμμα του να σκοτεινιάσει. Ξεκινήστε αλλάζοντας θέση στα αγαπημένα του αντικείμενα και ανεβάστε τους σφυγμούς αφήνοντας τα πιάτα άπλυτα στον νεροχύτη – χωρίς να τα στοιβάξετε κατά μέγεθος. Προετοιμάστε τον έτσι για τη βόμβα χαράς, όταν θα του προτείνετε να κάνετε γενική καθαριότητα μεσοβδόμαδα.

Ζυγός: Επίπεδο

Όταν ο Ζυγός έχει πέσει ψυχολογικά, δεν ανεβαίνει με λόγια παρηγοριάς και θετικές σκέψεις. Πρέπει να τον αφήσετε να ζήσει το δράμα του και, φυσικά, να το ζήσετε κι εσείς μαζί του. Όχι όμως έτσι απλά… Θα του φτιάξετε ένα κλασάτο περιβάλλον, θα ανοίξετε το καλύτερο κρασί που έχετε και θα μιζεριάσετε μαζί του μέχρι τελικής πτώσεως. Ώσπου, δηλαδή, να μπουχτίσει με τη μιζέρια σας και ν’ αρχίσει να σας ανεβάζει εκείνος.

Σκορπιός: Ανάλυση

Το πρώτο σας μέλημα, αν δείτε τον αγαπημένο σας Σκορπιό να κατεβάζει πλερέζες, είναι να απομακρυνθείτε απ’ το πεδίο βολής για να μη σας πάρουν τα σκάγια. Μόλις περάσει η πρώτη μπόρα, όμως, ετοιμαστείτε για ατέρμονες, παθιασμένες αναλύσεις γύρω απ’ το πρόβλημα, τους υπαίτιους, αλλά και το σκοτεινό παρασκήνιο: όσα συμβαίνουν δηλαδή πίσω απ’ την πλάτη του και όσους υπονομεύουν ό,τι έχει καταφέρει στη ζωή του...

Τοξότης: Απελευθέρωση

Δε συμβαίνει συχνά, αλλά θα έρθει μια μέρα που ακόμη και ο χαλαρός Τοξότης σας θα χαλαστεί με κάτι και θα… πέσει βαριά. Είναι πολύ εύκολο να βρείτε τι τον έχει ρίξει: 99,9% είναι γιατί ένιωσε να ασφυκτιά, σαν κάτι να τον περιορίζει και να του στερεί την ελευθερία του. Βγάλτε τα ποδήλατα απ’ την αποθήκη και βγείτε μια τσάρκα διαρκείας ή ξαμολύστε τον ξυπόλυτο σε μια παραλία να χαζεύει το άπειρο και να οραματίζεται την επόμενη περιπέτειά του.

Αιγόκερως: Παραμύθι

Αν ο Αιγόκερως έχει τις μαύρες του, μην βιαστείτε να τον παρηγορήσετε. Αφήστε τον να κατεβάσει ρολά, να αποσυρθεί στην προσωπική του Μόρντορ και να εκτονώσει λίγη απ’ την αρνητική ενέργεια όπου θέλει εκείνος. Κατόπιν, δείξτε έντονο ενδιαφέρον για το πρόβλημά του, υπενθυμίζοντάς του διαρκώς πόσο δυνατός κι έξυπνος είναι και πως μόνο εκείνος μπορεί να βρει τη βέλτιστη δυνατή λύση σε οτιδήποτε τον βασανίζει.

Υδροχόος: Αλληλεγγύη

Έπεσε ο Υδροχόος σας και η διάθεσή του δεν φτιάχνει με τίποτα; Μην ανησυχείτε και μην πανικοβάλλεστε. Στρέψτε την προσοχή του στην μεγαλύτερη εικόνα και υπενθυμίστε του πως ό,τι κι αν περνάει, δεν είναι χειρότερο από τα βάσανα εκατομμυρίων συνανθρώπων μας σ’ όλον τον πλανήτη ή και του πλανήτη του ίδιου. Μιλήστε του για το καινούργιο σας πάθος, τον ακτιβισμό, και ζητήστε του συμβουλές για το πως θα κάνετε τον κόσμο μας καλύτερο.

Ιχθύς: Μοιρολόι

Το ψαράκι σας είναι αθεράπευτα ρομαντικό και γεννημένο για την υπερβολή. Έτσι, όταν τον πάρει από κάτω, μπορεί να βρεθεί στα πατώματα και να μη μαζεύεται ούτε με κουταλάκι. Μη δοκιμάσετε να τον παρηγορήσετε γιατί απλά δεν ακούει! Περιβάλλετέ τον με την στοργή και την τρυφερότητά σας, παρτε μερικές κούτες χαρτομάντηλα, γεμίστε το ψυγείο με κουβάδες απ’ το παγωτό που του αρέσει κι ετοιμαστείτε για μοιρολόγια και ολονυχτίες.

v