Ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα με μαρινάδα από δεντρολίβανο

Ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα με μαρινάδα από δεντρολίβανο

Η μοσχαρίσια μπριζόλα είναι ένα από τα πιο νόστιμα και δυναμωτικά γεύματα που αρέσουν σε ολόκληρη την οικογένεια! Το μυστικό για να μας πετύχει, ωστόσο, βρίσκεται στο σωστό ψήσιμο, αλλά και στην μαρινάδα που θα επιλέξουμε. Η παρακάτω συνταγή είναι τόσο νόστιμη που η μία μπριζόλα δεν θα σας είναι αρκετή... 

Τι θα χρειαστούμε

4 μοσχαρίσιες μπριζόλες (κόντρα), χωρίς κόκαλο

Αλάτι

Λίγο ελαιόλαδο

Για τη μαρινάδα

1/2 ματσάκι φρέσκο δεντρολίβανο 

1 ματσάκι θυμάρι

4-6 σκελίδες σκόρδο

Το χυμό από 2 λεμόνια

Ξύσμα από 1 λεμόνι

1 1/2 κούπα ελαιόλαδο

Μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο

Μαδάμε το δεντρολίβανο και το θυμάρι.

Βήμα 2ο

Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε μπλέντερ να γίνουν ενιαίο μίγμα.

Βήμα 3ο

Σκεπάζουμε τις μπριζόλες με την μαρινάδα (φροντίζουμε να πάει παντού), τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. 

Βήμα 4ο

Βγάζουμε τις μπριζόλες από το ψυγείο και τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. 

Βήμα 5ο

Τις σκουπίζουμε από την μαρινάδα και αλείφουμε με λίγο λάδι.

Βήμα 6ο

Ψήνουμε τις μπριζόλες σε προθερμασμένο φούρνο στους 240 βαθμούς στο γκριλ (κατευθείαν πάνω στη σχάρα) γυρνώντας πλευρά κάθε 3 λεπτά. Λίγο πριν τις βγάλουμε από το φούρνο, προσθέτουμε αλάτι. 

Μυστικά για τέλειο ψήσιμο 

  • Η σχάρα πρέπει να είναι καλά λαδωμένη, για να μην κολλήσει το κρέας επάνω.
  • Κάτω από τη σχάρα τοποθετούμε ένα ταψί με νερό, ώστε να στάζουν μέσα σε αυτό τα λίπη και οι χυμοί από το ψήσιμο του κρέατος.
  • Ψήνουμε πάντα στο ψηλότερο ράφι, όμως, αν δούμε ότι το κρέας ροδίζει έντονα χωρίς να έχει ψηθεί στο εσωτερικό, είτε χαμηλώνουμε την ένταση του γκριλ (αν παρέχεται αυτή η δυνατότητα) είτε κατεβάζουμε το κρέας σε χαμηλότερη θέση.
  • Χρόνος ψησίματος: 10-12 λεπτά για ωμό κρέας, 12-14 λεπτά για rare και 16-18 λεπτά για well.

Kαλή επιτυχία!

v