Από τότε που γεννήθηκε το παιδί μας έχουμε απομακρυνθεί σαν ζευγάρι. Πώς διορθώνεται;

Από τότε που γεννήθηκε το παιδί μας έχουμε απομακρυνθεί σαν ζευγάρι. Πώς διορθώνεται;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Με τον άντρα μου είμαστε 3 χρόνια παντρεμένοι και έχουμε ένα παιδάκι 18μηνών. Όταν γνωριστήκαμε το 2010 τον ερωτεύτηκα τρελά και τον αγάπησα όσο τίποτα, πάντα είχα αμφιβολίες όμως για τα συναισθήματα του(για το αν ήταν ποτέ κι εκείνος ερωτευμένος μαζί μου) αλλά ήξερα ότι με αγαπάει και ακόμα το ξέρω... 

Το πρόβλημα είναι ότι από τότε που γεννήθηκε το παιδί η απόσταση μεταξύ μας άρχισε να μεγαλώνει, με αποτέλεσμα σήμερα να μιλάμε μόνο για τις υποχρεώσεις του σπιτιού, του παιδιού και για τα προβλήματα στην δουλειά του (εγώ δεν δουλεύω). Έχω προσπαθήσει πολλές φορές να του μιλήσω για αυτή την κατάσταση, αλλά ποτέ δεν βλέπει να έχει π ρόβλημα η σχέση μας, πάντα λέει ότι τρώγομαι για να δημιουργώ καταστάσεις και στο τέλος καταλήγουμε να τσακωνόμαστε. Νιώθω κουρασμένη συναισθηματικά, δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλα αυτά που νιώσαμε τώρα πια δεν υπάρχουν! Μερικές φορές δεν θέλω καν να του μιλήσω για οτιδήποτε ή όταν το κάνω του μιλάω απότομα. Δεν θέλω να χωρίσω γιατί τον αγαπάω, θέλω απλώς να φτιάξει αυτή ή κατάσταση και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω από την μεριά μου πια. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο μόνος λόγος που γελάω πια, ειναι το παιδί μου. Τι να κάνω;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι πολύ σημαντική αφετηρία το ότι δεν αρκείστε σε μια διεκπεραιωτικη σχέση με τον σύντροφό σας, και δεν παραιτείστε από το όνειρο! Αυτή σας η επιθυμία είναι ο οδηγός σας, ώστε να συνεχίζετε να παλεύετε για να ζείτε όπως επιθυμείτε!

Ο ερχομός ενός παιδιού ποτέ δε λύνει προβλήματα και δυσλειτουργίες που προϋπάρχουν. Αντιθέτως, οι έντονοι ρυθμοί και οι αλλαγές που προκύπτουν από τη σύλληψη του ακόμη, τα κάνουν περισσότερο εμφανή, αφού όλα βγαίνουν στην επιφάνεια στην προσπάθεια συνεννόησης.

Έτσι, λοιπόν, και στη δική σας περίπτωση, προϋπήρχαν οι δυσκολίες. Δεσμευτήκατε με τον σύντροφό σας ενώ ήσασταν γεμάτη ερωτηματικά για τη σχέση σας και τα συναισθήματα του. Τώρα προσπαθείτε να μιλήσετε για θέματα που πριν αφήνατε στην άκρη. Δεν είναι αυτονόητο ότι ο σύντροφός σας θα ανταποκριθεί άμεσα.

Εάν είστε κουρασμένη τότε υπάρχει κίνδυνος να παραιτηθείτε. Και εάν παραιτηθείτε τότε τίποτα δε θα εξελιχθεί θετικά από μόνο του. Εσείς οδηγείτε. Η σχέση θέλει διαρκώς φροντίδα. Όπως τα φυτά σας που δεν αρκεί ένα πότισμα για να ανθίσουν. Επομένως εάν επιθυμείτε αλλαγές, παλέψτε με πάθος για να τις φέρετε! Είναι κέρδος για όλους σας να απολαμβάνετε τις σχέσεις σας!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v