Με ποιο κομμάτι του Γιάννη Πάριου «λυγά σαν λυγαριά» το κάθε ζώδιο

Με ποιο κομμάτι του Γιάννη Πάριου «λυγά σαν λυγαριά» το κάθε ζώδιο

Ο Γιάννης Πάριος είναι αναμφισβήτητα ο τραγουδιστής του έρωτα και δεν υπάρχει Έλληνας που δεν «λυγά σαν λυγαριά» όταν τον ακούει να ερμηνεύει κάποιο αγαπημένο τραγούδι με τη βελούδινη φωνή του. Κι όμως, αν ρωτήσουν τον καθένα από εμάς με ποιο κομμάτι του «λυγάμε» πιο εύκολα, δύσκολα θα μπορέσουμε να διαλέξουμε μόνο ένα. Την απάντηση σ’ αυτόν τον γρίφο, αναζητήσαμε στους παντογνώστες φίλους μας, τα άστρα και ορίστε τι μας απάντησαν.

Κριός: Έλα κρυφά έλα λαθραία

Ενθουσιώδης, ορμητικός και γεμάτος πάθος, ο Κριός λατρεύει το ρίσκο και ξενερώνει με τα σίγουρα. Οπότε… «Έλα κρυφά, έλα λαθραία… Αυτή τη νύχτα που τρελά ακροβατώ, ακροβατώ παράνομα κι ωραία.» 

Ταύρος: Αν δεν είχα και σένανε

Για τον Ταύρο, αληθινή αγάπη είναι αυτή που κρατάει για πάντα, η αγάπη που σου τα δίνει και της τα δίνεις όλα και η ζωή μόνο έτσι έχει αξία. Με λίγα λόγια… «Αν δεν είχα και σένανε, τι θα ήμουν στη Γη… Μπορεί αλήτης νά ‘μουνα, νά ‘χα καταστραφεί.»  

Δίδυμος: Να λοιπόν γιατί σ’ αγάπησα

Όταν ο Δίδυμος είναι ερωτοχτυπημένος δεν υπάρχει κανένας τρόπος να το κρύψει, μόνο να μοιραστεί όσα αισθάνεται με τους πάντες. Άρα… «Να, λοιπόν, γιατί σ’ αγάπησα, σ’ όλον τον κόσμο θα το πω… Γιατί είσαι η αλήθεια μες την ψευτιά, στα γκρίζα ονειρά μου, η ξαστεριά!» 

Καρκίνος: Για πάντα μαζί

Ο Καρκίνος δεν παίζει με την αγάπη, ούτε ερωτεύεται για να περάσει την ώρα του. Όταν αποφασίσει να δοθεί, δίνεται ολοκληρωτικά και δηλώνει: «Να μ’ αγαπάς να μη νιώθω μονάχος, να μ’ αγαπάς τρυφερά σαν παιδί... Να ‘μαι το κύμα και να ‘σαι ο βράχος, να ‘μαι η φλόγα και να ‘σαι κερί.» 

Λέων: Είσαι Θεός

Πληθωρικός, γεμάτος αυτοπεποίθηση και εγωισμό, όταν ερωτεύεται ο Λέων λάμπει ολόκληρος και δεν παύει στιγμή να αποθεώνει το αντικείμενο του πόθου του… «Βγήκε ο έρωτας σεργιάνι και ζημιές μας κάνει και φυτεύει βόλια στις καρδιές, ματιές που ανάβουνε φωτιές…» 

Παρθένος: Μόνο αγάπη

Για τον Παρθένο, ο έρωτας είναι κάτι που αξίζει να τον συνεπάρει για λίγο, η παντοτινή αγάπη όμως, αξίζει να θυσιάσει τα πάντα. Με τα λόγια του ποιητή… «Μόνο αγάπη χρειάζεται η ζωή μας, όλα τα χρόνια που θα ‘μαστε μαζί… μόνο αγάπη χρειάζεται η ζωή μας γιατί είναι μικρή.» 

Ζυγός: Όλα για τον έρωτα

Ο Ζυγός δεν παρασύρεται εύκολα, αλλά όταν βρει την ιδανική αγάπη αφήνει στην άκρη όλες του τις αναστολές – το ευχαριστιέται με την καρδιά του και τα δίνει… «Όλα για τον έρωτα για τα βράδια τ’ αξημέρωτα… όλα για τον έρωτα, που ομορφαίνει τη ζωή.» 

Σκορπιός: Πιο καλή η μοναξιά

Όλα ή τίποτα για τον Σκορπιό, που όταν αποφασίσει να τα δώσει όλα για την αγάπη, τα θέλει όλα και δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο. Το αποτέλεσμα; «Πιο καλή η μοναξιά από σένα που δε φτάνω, μια σε βρίσκω μια σε χάνω... πιο καλή η μοναξιά.» 

Τοξότης: Γι’ αυτό σου λέω πάμε

Περιπετειώδης και ανεξάρτητος, ο Τοξότης είναι έτοιμος να ανατρέψει τη ζωή του ανά πάσα στιγμή, πόσο μάλλον για τον απόλυτο έρωτα. «Μόνο για σένανε φοβάμαι, μόνο για σένα π’ αγαπώ… γι’ αυτό σου λέω πάμε, πάμε να φύγουμε από δω και μη ρωτάς που πάμε.» 

Αιγόκερως: Απόψε όλα μου τα επιτρέπω

Ο Αιγόκερως δεν αφήνει εύκολα να διαπεράσουν το σκληρό του περίβλημα, αλλά όταν η αγάπη του χτυπήσει την πόρτα, τα πάντα αλλάζουν και σιγοτραγουδά: «Στο διπλανό τραπέζι, ένας Θεός με παίζει… δυο μάτια με κοιτάζουνε και βράδια αξημέρωτα με έρωτα μου τάζουνε.» 

Υδροχόος: Καλημέρα, τι κάνεις

Όταν ξεπεράσει τους φόβους του και αγαπήσει βαθιά, ο Υδροχόος γίνεται η χαρά της ζωής και δεν αφήνει λεπτό να περάσει χωρίς να το μοιραστεί με τον σύντροφό του και να του πει… «Καλημέρα χαρά μου, καλημέρα ζωή… Καλημέρα τι κάνεις, σ’ αγαπάω πολύ!» 

Ιχθύς: Φωτιά στα σύνορα της Γης

Ένας γνήσιος ονειροπόλος σαν τον Ιχθύ που βλέπει με τα μάτια της καρδιάς, δεν μπορεί παρά να ζήσει τον απόλυτο έρωτα και το απόλυτο δράμα μαζί… «Φωτιά στα σύνορα της Γης θ’ ανάψουμε εμείς με σπίρτο την καρδιά μας… Φωτιά, να σβήσει τη φωτιά που άνθρωποι τρελοί ανάβουν στα όνειρά μας.»

v