6 λόγοι να χαρίσετε ένα αδελφάκι στο μοναχοπαίδι σας

6 λόγοι να χαρίσετε ένα αδελφάκι στο μοναχοπαίδι σας

Μήπως έχετε ήδη ένα υπέροχο παιδί και συλλογίζεστε διαρκώς το αν και το πότε θα μεγαλώσετε κι άλλο την οικογένεια; Σταματήστε τώρα να το αναλύετε και μην βασανίζεστε άλλο, αφού, αν αφήσετε στην άκρη τα εύλογα άγχη που αντιμετωπίζει κάθε γονιός, το σπιτικό σας μόνο πιο χαρούμενο μπορεί να γίνει με ακόμη ένα ζουζούνι να τρέχει εδώ κι εκεί. Και το μοναχοπαίδι σας θα είναι διπλά ευτυχισμένο και θα σας ευγνωμονεί για πάντα γι’ αυτό το υπέροχο δώρο που θα του έχετε χαρίσει. Αν το σκέφτεστε ακόμη, αυτά τα 6 σημεία ίσως σας βοηθήσουν να αποφασίσετε.

Θα αποκτήσει ένα φίλο για πάντα

Και να μεγαλώσει μόνο του, το μοναχοπαίδι σας δεν πρόκειται να μείνει χωρίς φίλους και μάλιστα καρδιακούς. Αλλά με το αδερφάκι του θα είναι πολύ διαφορετικά και η σχέση τους δεν θα είναι σαν καμία άλλη. Θα μεγαλώσουν μαζί, θα μοιραστούν τις πιο υπέροχες στιγμές τους και θα ξέρουν τα πάντα το ένα για το άλλο. Και θα είναι αχώριστα για μια ζωή, αφού θα τα ενώνει ο πιο σημαντικός δεσμός, ο αδελφικός.

Θα έχει πάντα παρέα 

Όσοι είναι μοναχοπαίδια, θυμούνται σίγουρα εκείνα τα μακρινά ταξίδια με το αυτοκίνητο που πέθαιναν από τη βαρεμάρα στην πίσω θέση. Λοιπόν, με ένα αδερφάκι το μοναχοπαίδι σας δεν θα χρειαστεί ποτέ να περάσει αυτήν την απαιτητική δοκιμασία, αφού θα έχει πάντα κάποιον για να πειράζονται και να φαντάζονται διάφορους τρόπους να σκοτώσουν την ώρα τους στο αυτοκίνητο. Όχι μόνο στα ταξίδια φυσικά, αλλά και στο σπίτι, στο χωριό και παντού!

Θα γίνει πιο υπεύθυνο

Από τη στιγμή που αποκτά μικρότερο αδερφάκι, ένα παιδί αποκτά σταδιακά και την αίσθηση ότι, ως μεγαλύτερο, πρέπει να είναι παράδειγμα για εκείνο, να το προσέχει και να το φροντίζει. Αμέσως, γίνεται η προέκταση της γονεϊκής μέριμνας, ωριμάζει γρηγορότερα και γίνεται πιο υπεύθυνο. Όχι ότι τα μοναχοπαίδια δεν γίνονται υπεύθυνοι ενήλικες, αλλά είναι αλλιώτικο να καλλιεργείται η υπευθυνότητα μέσα από αληθινές ευθύνες και εμπειρίες.

Θα μάθει να μοιράζεται όσα έχει

Όταν ένα παιδί είναι το μοναδικό της οικογένειας απολαμβάνει εκ των πραγμάτων μια αποκλειστικότητα που είναι στο χέρι των γονιών το αν θα γίνει επιζήμια ή όχι για τον χαρακτήρα του. Με ένα αδερφάκι στο σπίτι, όμως, ένα παιδί μαθαίνει από νωρίς πως ούτε τα παιχνίδια, ούτε η προσοχή και η φροντίδα των γονιών είναι μόνο για εκείνο. Και μαθαίνει να μοιράζεται όσα έχει και να δίνει όσα δεν χρειάζεται.

Το σπίτι θα γεμίσει γέλια και φωνές (και τσιρίδες)

Εντάξει, είναι αλήθεια ότι και ένα παιδί φτάνει να γεμίσει το σπίτι χαρά, γέλια και εκείνη την παιδική ξεγνοιασιά που τόσο πολύ μας χαλαρώνει κι εμάς. Φανταστείτε, λοιπόν, όλη αυτή την έκρηξη ευτυχίας και πολλαπλασιάστε την επί 2... κι ύστερα, αν πάρετε φόρα, επί 3. Το σπίτι σας δεν θα είναι ποτέ πια ήσυχο ή τακτοποιημένο, θα είναι όμως ολοζώντανο και γεμάτο ενέργεια, χαρά και παιδικό αυθορμητισμό.

Είναι το καλύτερο δώρο που θα του έχετε κάνει ποτέ

Τα παιδιά λατρεύουν τα δώρα και είναι σίγουρο ότι το μοναχοπαίδι σας θα έχει την ευκαιρία να δεχτεί πολλά δώρα στη ζωή του, από συγγενείς και φίλους, και φυσικά από εσάς. Εσείς όμως έχετε τη δυνατότητα να του κάνετε το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να λάβει ποτέ. Ένα υπέροχο αδερφάκι με το οποίο θα μοιραστεί τις πιο ευτυχισμένες οικογνειακές στιγμές και ως γνωστόν: η ευτυχία που μοιράζεται είναι διπλή!

v