Πίσω από ένα ευτυχισμένο παιδί βρίσκεται ένα αγαπημένο ζευγάρι!

Πίσω από ένα ευτυχισμένο παιδί βρίσκεται ένα αγαπημένο ζευγάρι!

Από τη στιγμή που ένα ζευγάρι αποκτάει παιδί, αλλάζουν οι προτεραιότητες και ολόκληρη η καθημερινότητα. Ξαφνικά, αυτό το μικρό πλασματάκι γίνεται όλος μας ο κόσμος-και καθώς εξαρτάται πλήρως από εμάς, είναι φυσιολογικό να του δίνουμε όλη μας την προσοχή. Αρκετές φορές, όμως, ξεχνάμε ότι και η σχέση με τον σύντροφό μας χρειάζεται συνεχή φροντίδα! 

Οι εκδηλώσεις στοργής και τρυφερότητας ανάμεσα σ' ένα ζευγάρι δημιουργούν ένα ασφαλές και χαρούμενο σπιτικό που κάνει ένα παιδί πραγματικά ευτυχισμένο! Είναι σημαντικό, λοιπόν, τα παιδιά μας να μας βλέπουν αγαπημένους γιατί:

Νιώθουν ασφάλεια

Όταν σ' ένα σπίτι οι γονείς είναι μονοιασμένοι και λύνουν τις διαφορές τους πολιτισμένα, με κατανόηση και χωρίς εντάσεις, αυτόματα δημιουργούν ένα ασφαλές περιβάλλον για το παιδί τους. Μέσα σ' αυτό ένα παιδί μπορεί να αναπτυχθεί, να καλλιεργηθεί ισορροπημένα και να φτιάξει μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος. Όταν με το καλό ανοίξει τα φτερά του και δοκιμάσει τις δικές του δυνάμεις θα έχει πάρει τα απαραίτητα εφόδια απ' τους γονείς του. Ας μην ξεχνάμε ότι για κάθε παιδί η οικογένειά του είναι το «καταφύγιό» του.

Έχουν το σωστό πρότυπο για τις δικές τους σχέσεις

Οι γονείς αποτελούν το πρώτο πρότυπο σχέσης που βλέπουν τα παιδιά. Το παράδειγμα δηλαδή που θα χρησιμοποιήσουν ασυνείδητα για να δημιουργήσουν τις δικές τους ερωτικές σχέσεις στο μέλλον. Μεγαλώνοντας με δυο γονείς αγαπημένους μαθαίνουν να σέβονται, να εκτιμούν και επηρεάζονται σε τέτοιο βαθμό που αργότερα ψάχνουν αυτό το πρότυπο σχέσης.

Μεγαλώνουν με σεβασμό

Από δυο γονείς αγαπημένους χτίζεται η εκτίμηση για το άλλο φύλλο! Πώς; Με το να λύνουμε μαζί τα πρόβληματα, με το να μην υποτιμάμε ο ένας τον άλλον και φυσικά με το να σεβόμαστε τις ανάγκες και τα θέλω του ανθρώπου που έχουμε επιλέξει για σύντροφο. Αν το καταφέρουμε αυτό, έχουμε δώσει στα παιδιά το σημαντικότερο δώρο για τη στιγμή που θα φτιάξουν τη δική τους οικογένεια.

Μαθαίνουν να παλεύουν για τη σχέση τους και να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες ενωμένοι

Όταν το παιδί βλέπει τους γονείς του να προσπαθούν και να παλεύουν για τη σχέση τους παίρνουν πολύτιμα μαθήματα για την ενήλικη ζωή τους. Ξέρουν ότι οι τσακωμοί δεν γίνονται για να δημιουργηθούν θέματα, αλλά για να λυθούν. Κι έτσι βλέπουν ότι ένα ζευγάρι είναι μαζί ενωμένο όχι μόνο στις ευκολίες, αλλά και στις δυσκολίες.

v