«Είναι ευλογία να γερνάς μαζί με τον άνθρωπο που επέλεξες να ζήσεις τη ζωή σου»

«Είναι ευλογία να γερνάς μαζί με τον άνθρωπο που επέλεξες να ζήσεις τη ζωή σου»

Η αγάπη χρόνια δεν κοιτά, ούτε κιλά, ούτε αλλαγές στο σώμα και την εξωτερική εμφάνιση. Η αγάπη, όταν είναι αληθινή και ουσιαστική, μένει αναλλοίωτη στα χρόνια και επενδύει σε συμπεριφορές, συναισθήματα και κοινή ζωή. Η οικογένεια, τα παιδιά και η οικειότητα συνθέτουν κάτι που είναι πολύ ανώτερο από τον έρωτα και τον ενθουσιασμό και μπορεί να σε κρατήσει δεμένο με τον άνθρωπό σου όσα χρόνια κι αν περάσουν!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το παρακάτω ζευγάρι (που τυχαίνει να είναι και... celebrities) και η αγάπη τους όπως περιγράφεται στο παρακάτω κείμενο: 

«26 χρόνια μαζί. Ένας δυνατός έρωτας.

Δύο παιδιά. Τα media άρχισαν να ασχολούνται αρνητικά μαζί της όταν άρχισε να παίρνει βάρος. Όταν άρχισε να μεγαλώνει. Μεγάλωνε και εκείνος όπως είναι φυσιολογικό. Είναι ευλογία να γερνάς μαζί με τον άνθρωπο που επέλεξες να ζήσεις τη ζωή σου. Όταν όμως είσαι ο Pierce Brosnan θα μπορούσες να έχεις την "καλύτερη". Μια πιο "νέα" ίσως. Πιο "λεπτή", όπως υποστηρίζουν οι τίτλοι των αγγλικών tabloids.

"Πάρτε μια βαθιά ανάσα πριν δείτε πως είναι η γυναίκα του σήμερα!" Δεν αναφέρονται στο δικό του γήρας. Μόνο στα δικά της τα κιλά. Αλλά εκείνος είχε κάνει την επιλογή του. Μια επιλογή που ακόμα στηρίζει.

Μεγαλώνουν οι άνθρωποι.Τα σώματα τους παίρνουν το καλούπι της οικειότητας. Ο έρωτας γίνεται αγάπη, ή παραμένει έρωτας με άλλη μορφή.

Οι χορτάτοι άντρες είναι αυτοί που μπροστά τους δε θα χρειαστεί να κρύψεις τις ατέλειες σου. Δε θα σε πιάσει πανικός για τα χρόνια που περνούν. Δε θα ζητάς πανικόβλητη την επιβεβαίωση. Αυτή υπάρχει ήδη μέσα σου. Είτε στην δώσει εκείνος, είτε όχι.

Είτε είσαι 50, είτε 80 κιλά.

(Και αυτό είναι το μόνο είδος συντρόφου που αξίζει να έχεις δίπλα σου.)»

Πηγή: Iliada Evangelia Kothra

v