Το «σ' αγαπώ» είναι το οξυγόνο μιας σχέσης γι’ αυτό πρέπει να το λέμε πιο συχνά

Το «σ αγαπώ» είναι το οξυγόνο μιας σχέσης γι’ αυτό πρέπει να το λέμε πιο συχνά

Δεν είναι κρυφό ότι οι σχέσεις έχουν τα πάνω και τα κάτω τους. Όσο πιο πολλά χρόνια είναι μαζί ένα ζευγάρι, τόσες περισσότερες διαβαθμίσεις έχει περάσει η σχέση του. Βιώνουν μια πληθώρα συναισθημάτων άλλοτε θετικών και άλλοτε αρνητικών και παρόλ' αυτά συνεχίζουν μαζί την κοινή τους πορεία. Τελικά, η ευτυχία δεν είναι τόσο άπιαστη όταν υπάρχει αληθινή αγάπη.

Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σχέση είναι ένας  ζωντανός οργανισμός και απαιτεί συχνή φροντίδα. Γι΄αυτό το να λέμε συχνά στον άνθρωπό μας πόσο πολύ τον αγαπάμε και τον εκτιμάμε είναι απαραίτητο συστατικό για έναν μακροχρόνιο και ευτυχισμένο βίο.

Η λέξη «σ' αγαπώ» μπορεί να είναι απλή, αλλά έχει βαθύ νόημα και λειτουργεί ως τονωτική ένεση στη σχέση ενός ζευγαριού διότι:

Παρέχει συναισθηματική ασφάλεια

Αφού το ζευγάρι περάσει απ' τον τρελό έρωτα σε μια πιο ήρεμη εκδοχή του, κι αφού η ρουτίνα γίνει κομμάτι της σχέσης και όχι κάτι το οποίο αξίζει να φοβόμαστε, τότε συνειδητοποιούμε πώς το ταίρι μας, μας παρέχει σταθερότητα και ασφάλεια. Πλέον γνωρίζουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλον και έχουμε δείξει την καλύτερη, αλλά και χειρότερη πλευρά του εαυτού μας. Η επιλογή λοιπόν να συνεχίζουμε μαζί εμπεριέχει ειλικρίνεια και ουσία.

Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό, πού και πού να δείχνουμε με τη στάση μας πως η συναισθηματική ασφάλεια παραμένει η θεμέλια λίθος της σχέσης μας. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για το πετύχουμε απ' το να πούμε σ'αγαπώ!

Φέρνει αληθινή χαρά 

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη χαίρεται όταν ο σύντροφός του τού υπενθυμίζει πως τον αγαπάει και πως χαίρεται που τον έχει στη ζωή του. Αμέσως, οι όποιες στενοχώριες ή έγνοιες εξαφανίζονται και τη θέση τους παίρνουν θετικά συναισθήματα που πραγματικά μας φτιάχνουν τη διάθεση!

Μάλιστα σύμφωνα με τους επιστήμονες της υγείας όταν νιώθουμε πως μας αγαπούν και το λαμβάνουμε τόσο ψυχικά, όσο και σωματικά τα σώματά μας απελευθερώνουν την ορμόνη της αγάπης, την οξυτοκίνη, η οποία βοηθά στη θεμελίωση μόνιμων δεσμών μεταξύ των ερωτευμένων.

 

Aναπτερώνει τη σεξουαλική λίμπιντο

Το «σ' αγαπώ» μπορεί πραγματικά ν' αναπτερώσει τη σεξουαλική λίμπιντο, ειδικά όταν συνοδεύεται και από σωματική επαφή όπως μια αγκαλιά, ένα φιλί ή ένα απλό χάδι. Είναι φυσιολογικό το σεξ μετά από κάποια χρόνια να παίρνει την κατιούσα, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν παιδιά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η φλόγα του πάθους έχει σβήσει...

Λέγοντας αυτό που νιώθουμε δημιουργούμε ευκαιρίες για να δείξουμε στον άλλον ότι για εμάς είναι ακόμα επιθυμητός και ότι το σεξ εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της σχέσης! Έτσι, κι ο σύντροφός μας δεν νιώθει δεδομένος!

Δείχνει τρυφερότητα...

...Κι όλοι έχουμε ανάγκη από τρυφερές στιγμές με τον άνθρωπό μας. Δεν χρειάζεται η αγκαλιά, το φιλί ή το σ' αγαπώ να αποσκοπούν στο σεξ. Η σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού μπορεί να έχει τα πάνω και τα κάτω της, όμως αυτό δεν ισχύει για την τρυφερότητα. Είναι πολύ σημαντικό για την σχέση να βλέπουν τους εαυτούς τους ως εραστές και όχι… συγκάτοικους. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v