Σοκολατογλυκό ψυγείου, έτοιμο στο...λεπτό!

Σοκολατογλυκό ψυγείου, έτοιμο στο...λεπτό!

Το καλοκαίρι συνδυάζεται άψογα με δροσερά γλυκά ψυγείου - ειδικά εάν αυτά είναι φτιαγμένα με πλούσια και λαχταριστή σοκολάτα και μπισκότα πτι μπερ! Εάν λοιπόν θέλετε να έχετε στο ψυγείο σας ένα γλυκό πεντανόστιμο και δροσερό, το οποίο έχετε φτιάξει με τα χεράκια σας σε 4 μόλις βήματα, η παρακάτω συνταγή είναι η ιδανική!

Τι θα χρειαστούμε

Για την κρέμα

1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής (για μιλφέιγ)

3 κουταλιές της σούπας κακάο

600 ml γάλα πλήρες

200 ml κρέμα γάλακτος πλήρες

Για τη βάση

1 πακέτο πτι μπερ 

1 κούπα γάλα

Για την γκανάζ

300 γραμμάρια κουβερτούρα

300 ml κρέμα γάλακτος

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 10 - Κρέμα

Χτυπάμε την κρέμα γάλατος σε σαντιγύ. Ανακατεύουμε στο μίξερ την σκόνη κρέμα με το γάλα και έπειτα το κακάο και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. 

Βήμα 20 - Βάση

Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί (αφού τα βουτήξουμε για 3-5 δευτερόλεπτα στο γάλα) και στρώνουμε από πάνω την κρέμα που έχουμε φτιάξει. 

Βήμα 30 - Γκανάζ

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί ελαφρώς και προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. 

Βήμα 4ο- Τελική ευθεία

Στρώνουμε την γκανάζ πάνω από την κρέμα και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες. 

Καλή επιτυχία! 

Πηγή: .ediva.gr

v