Τι είναι η ναμελάκα που φτιάχνουν στο Master Chef και πώς θα την κάνετε στο σπίτι

Τι είναι η ναμελάκα που φτιάχνουν στο Master Chef και πώς θα την κάνετε στο σπίτι

Ακούμε στο master chef να λένε «ναμελάκα» και, για κάποιο λόγο, μας ανοίγει η όρεξη για γλυκό. Ύστερα, τη βλέπουμε στο πιάτο κι ονειρευόμαστε να απολαμβάνουμε τη βελούδινη υφή της. Η ναμελάκα είναι μια κρέμα σοκολάτας με εξαιρετικά κρεμώδη υφή, σαν μια πιο πλούσια μους ή πιο ρευστή και απαλή κρεμ πατισερί. Ως παρασκευή, προέκυψε από τη συνεργασία ιαπώνων ζαχαροπλαστών με σεφ από τη σχολή της Valrhona και το όνομά της το πήρε από μια ιαπωνική λέξη που σημαίνει… «πάρα πολύ κρεμώδης».

Το θέμα, βέβαια, δεν είναι μόνο να μάθουμε τι είναι, αλλά να μάθουμε και να τη φτιάχνουμε για να την απολαύσουμε στο σπίτι και ν’ απογειώσουμε τα γλυκά και τα επιδόρπιά μας...

Τι χρειαζόμαστε

200 ml φρέσκο γάλα, πλήρες

400 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης (35% λιπαρά)

5 γραμμάρια φύλλα ζελατίνης και 25 ml κρύο νερό

10 γραμμάρια γλυκόζη

Κουβερτούρα σε ποσότητα ανάλογα με την περιεκτικότητα σε κακάο:

  • 260 γραμμάρια κουβερτούρα με 72% κακάο ή
  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα με 70% κακάο ή
  • 265 γραμμάρια κουβερτούρα με 66% κακάο ή
  • 285 γραμμάρια κουβερτούρα με 55% κακάο ή
  • 360 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος

Τι κάνουμε

Βήμα 1ο

Σπάμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και τη ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να λιώσει. Κατόπιν, ρίχνουμε τη γλυκόζη, ανακατεύουμε να πάει παντού στο μείγμα και βγάζουμε απ’ τη φωτιά.

Βήμα 2ο

Βάζουμε τη ζελατίνη με το νερό σ’ ένα μικρό δοχείο για να μουλιάσει. Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να βράσει και μόλις αρχίσει να φουσκώνει το βγάζουμε απ’ τη φωτιά. Προσθέτουμε τη ζελατίνη (που έχει γίνει σαν μεμβράνη) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως.

Βήμα 3ο

Σ’ ένα μπολ, ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα ζελατίνης-γάλακτος, ανακατεύοντας με μια μαρίζ (ή μια κουτάλα ή ένα ραβδομπλέντερ) ώσπου να έχουμε μια απαλή κρέμα.

Βήμα 4ο

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, κρύα απ’ το ψυγείο, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί τελείως στο μείγμα μας.

Βήμα 5ο

Καλύπτουμε το μπολ με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες. Αν θέλουμε να την απολαύσουμε σκέτη, σαν κρέμα, τη μοιράζουμε πρώτα σε μικρά μπολάκια.

Καλή επιτυχία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v