Ενώ θέλω να χωρίσω, δεν έχω που να πάω και έχω χάσει και τη δουλειά μου. Τι να κάνω;

Ενώ θέλω να χωρίσω, δεν έχω που να πάω και έχω χάσει και τη δουλειά μου. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Γεια σας, είμαι 20 χρόνια με τον σύζυγό μου - 12 χρόνια κάτω από την ίδια στέγη και 5 χρόνια παντρεμένοι. Εκείνος έχει 2 παιδιά από άλλο γάμο και τώρα πια και εγγόνι. Δικό μας παιδί δεν κάναμε γιατί δεν ήθελε και εγώ δυστυχώς ακολούθησα τα θέλω του. Ο γάμος δε πάει καλά, πιστεύω πια ότι έχει τερματίσει. Γνωρίζω και τα προβλήματα και τους λόγους που μας έφεραν σε αυτό το σημείο. Τουλάχιστον από τη δική μου μεριά. Είναι ξεκάθαρο πια για μένα τι έφταιξε και φτάσαμε ως εδώ. Τι έχει μέσα στο κεφάλι του και τι θέλει δε γνωρίζω, μόνο υπολογίζω. Γιατί δε μιλάμε καιρό τώρα πια για εμάς τους δυο. Πιστεύω ότι και εκείνος θέλει να τελειώσει όλο αυτό. Υπάρχουν πολλά πράγματα που έχουν συμβεί μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια. Άσχημα πράγματα δυστυχώς και φταίω κ εγώ πολύ γιατί εθελοτυφλούσα. Το πρόβλημά μου είναι ότι πλέον ενώ θέλω να φύγω δεν μπορώ γιατί δεν έχω που να πάω. Και επίσης μετά τη κατάσταση με τον κορονοϊό έχασα και τη δουλειά μου. Οι δουλειές δύσκολες και η ηλικία μου φυσικά για να με προσλάβει κάποιος, ανεξαρτήτως προσόντων. Κάθε μέρα που περνάει είναι δύσκολη για μένα, για να μη πω αφόρητη. Δε ξέρω πως να το χειριστώ και νιώθω ή μάλλον είμαι σε αδιέξοδο. Σίγουρα μια συμβουλή σας θα μου ήταν πολύτιμη. Ευχαριστώ πολύ.  

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι πολύτιμο το ότι έχετε κάνει μια επεξεργασία της ιστορίας σας και έχετε καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα για το τι μπορεί να σας δυσκόλεψε στη σχέση σας και κατέληξε να μη σας ευχαριστεί. Όλα αυτά τα στοιχεία θα σας βοηθήσουν στο πως να προχωρήσετε, με το να μην επαναλαμβάνετε λάθη του παρελθόντος και να αλλάζετε κι εσείς καθώς επιδιώκετε την εξέλιξη. Η εξέλιξη είναι τόσο προσωπική όσο και της σχέσης.

Εφόσον λοιπόν έχετε αποφασίσει ότι η σχέση αυτή δε σας ταιριάζει μπορείτε να κινηθείτε ώστε να βελτιώσετε τις συνθήκες για να κάνετε το επόμενο σας βήμα. Σαφώς οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά η δυσκολία υπάρχει αρκετά χρόνια τώρα. Δε μπορείτε να περιμένετε τις συνθήκες να βελτιωθούν, πάρα να επιδιώξετε να τις επηρεάσετε. 

Ονειρευτείτε! Σκηνοθετήστε τη ζωή σας όπως θα επιθυμούσατε να τη ζήσετε και γίνετε φανατικός υποστηρικτής του ονείρου σας! Η πίστη σας ότι δικαιούστε να ζείτε συναρπαστικά θα σας βοηθήσει να μην υποκύπτετε σε τίποτα λιγότερο!

Οι δυσκολίες ξεπερνιούνται. Η παραίτηση όχι. Μην παραιτηθείτε λοιπόν από όσα αξίζετε.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v