«Κολλητούλα μου, καλή λευτεριά! Είμαι σίγουρη ότι θα γίνεις μια φανταστική μητέρα...»

«Κολλητούλα μου, καλή λευτεριά! Είμαι σίγουρη ότι θα γίνεις μια φανταστική μητέρα...»

Η μητρότητα δεν είναι εύκολη υπόθεση, πόσο μάλλον όταν είσαι νέα μαμά και δεν αντιλαμβάνεσαι πλήρως τι πρέπει να περιμένεις και πώς θα το αντιμετωπίσεις. Είναι φυσιολογικό, λοιπόν, για κάθε μέλλουσα μανούλα, να αγχώνεται για όσα έρχονται μετά τη γέννα και να αναρωτιέται αν θα μπορέσει να γίνει η καλύτερη μαμά του κόσμου για το μικρό της. Το ίδιο «δράμα» φαίνεται πως περνάει και η κολλητή αυτής της γυναίκας. Γι’ αυτό, αποφάσισε να βάλει τα δυνατά της για να την εμψυχώσει με ένα γράμμα από καρδιάς, το οποίο μοιράζεται σήμερα μαζί μας.

«Κολλητούλα μου, καλή λευτεριά! 

Μέχρι τότε, όμως, υποσχέσου μου ότι δεν θα αγχώνεσαι και δεν θα ανησυχείς. Αν εσύ έχεις τις αμφιβολίες σου, εγώ σε ξέρω πιο καλά κι απ’ τον εαυτό σου και είμαι σίγουρη ότι θα γίνεις μια φανταστική μητέρα γιατί:

Έχεις τρομερή ενσυναίσθηση και ξέρεις να ακούς

Είσαι ο πιο συμπονετικός άνθρωπος που ξέρω κι έχεις τρομερή ενσυναίσθηση – αντιλαμβανόσουν πάντα πως νιώθαμε κι έκανες αυτό που πρέπει για να μας βοηθήσεις. Κι αυτό είναι κάτι που εκτός από τέλεια φίλη, θα σε κάνει και τέλεια μαμά. Γιατί θα έχεις μια μοναδική σύνδεση με το παιδί σου, θα καταλαβαίνεις αληθινά τι αισθάνεται και τι το βασανίζει ανά πάσα στιγμή. Έτσι θα μπορείς να είσαι δίπλα του ουσιαστικά και να παρεμβαίνεις την κατάλληλη στιγμή για να το προστατεύσεις απο οτιδήποτε μπορεί να το βλάψει.

Είσαι ο πιο χαρούμενος άνθρωπος που ξέρω

Είσαι η χαρά της ζωής και πάντα μας έκανες να γελάμε όπως κανένας άλλος. Δεν θυμάμαι πότε να έμεινες έξω από παιχνίδια, εκδρομές κι εξόδους με την παρέα και ακόμη κι όταν έχεις τις μαύρες σου, είσαι ο άνθρωπος που ποτέ δεν θα χαλάσει το κλίμα ή θα επιβαρύνει τους άλλους. Το παιδί σου θα ευχαριστηθεί παιχνίδι, βόλτες και διασκέδαση, ενώ τα γέλια του (και τα δικά σου) θα αντηχούν μέρα-νύχτα μέσα στο σπίτι σας. Δεν ξέρω άλλον άνθρωπο πιο ιδανικό να βρίσκεται με παιδιά, πιο ικανό να άνει ένα παιδί να νιώσει όμορφα και πραγματικά ανέμελο.

Νοιάζεσαι ειλικρινά για τους άλλους

Γνωριζόμαστε από παιδιά κι ήσουν πάντα δίπλα μου σε ό,τι έχω περάσει – και δεν είναι λίγα – αλλά ξέρω πως το ίδιο θα έκανες για τον καθένα που θα είχε την ανάγκη για κάτι τέτοιο. Γιατί ξέρω πόσο έχεις σταθεί σε όλους μας και πως έχανες τον ύπνο σου όταν κάποιος φίλος ή δικός σου περνούσε δύσκολα. Είσαι ένας άνθρωπος που νοιάζεται ειλικρινά και εμφανίζεται πάντα στα ζόρια – κυρίως τότε. Το παιδί σου είναι πολύ τυχερό που θα έχει μια μητέρα που κρύβει στην καρδιά της τόσο αγάπη για τον κόσμο κι άλλη τόση για ‘κείνο μόνο.

Είσαι ήδη μια καταπληκτική θεία

Κι εδώ που τα λέμε, δεν είναι ότι δεν ξέρεις από παιδιά. Ο αδερφός σου έχει να λέει πόσο καταπλήκτική θεία είσαι, πόσο τους έχεις βοηθήσει με τα ανηψάκια σου και ποσή αδυναμία σου έχουν αυτά – λένε θεία και λιώνουν (και, φυσικά, λιώνεις κι εσύ. Τα κρατούσες από πολύ μικρά, άλλωστε, κι έχεις μάθει καλά τι χρειάζεται ένα παιδί στα πρώτα στάδια της ζωής του. Κι όταν ερχόμασταν κι εμείς απ’ το σπίτι καμιά φορά, σε καμαρώναμε μαζί τους και λέγαμε μεταξύ μας πόσο απίθανη μαμά θα γίνεις μια μέρα.

Έχεις τη συμπαράσταση των κολλητών σου

Αλλά ακόμη κι αν συναντήσεις δυσκολίες και η κούραση καιτο άγχος του πρώτου καιρού σε καταβάλλουν, θέλω να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνη σου και να παίρνεις θάρρος. Δεν είμαι ακόμη μαμά, αλλά θα είμαι δίπλα σου σε ό,τι χρειαστείς, όπως και όλη η παρέα, μαμάδες και μη. Δεν θα σ’ αφήσουμε ούτε λεπτό να νιώσεις αβοήθητη ή πως χανόμαστε τώρα που έχεις παιδί κι είσαι μονίμως κουρασμένη. Κι όποτε θέλεις να μιλήσεις με κάποιον, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, θα είμαστε έτοπιμες να σ’ ακούσουμε και να σε συμβουλέψουμε αν μπορούμε.

Γι’ αυτό, φιλενάδα μην ανησυχείς για τίποτα. Είσαι παραπάνω από έτοιμη να γίνεις μαμά και μάλιστα… η καλύτερη μαμά του κόσμου!»

v