«Όσο τα σχολεία είναι κλειστά, εγώ δεν μένω μέσα!»: oι viral οδηγίες ενός δασκάλου!

«Όσο τα σχολεία είναι κλειστά, εγώ δεν μένω μέσα!»: oι viral οδηγίες ενός δασκάλου!

Τώρα που αυτή η περίεργη φετινή σχολική χρονιά έκλεισε και επίσημα, μπορούμε να πούμε ότι αρχίζει επιτέλους το καλοκαίρι για τα παιδιά. Παρ’ όλ’ αυτά, οι συνθήκες παραμένουν ιδιαίτερες κι είναι φυσιολογικό να νιώθουμε όλοι, γονείς και παιδιά, ένα σχετικό «μούδιασμα» για το πώς θα περάσουμε τις (υποτίθεται) ξέγνοιαστες μέρες μέχρι τον Σεπτέμβρη. Ευτυχώς, υπάρχει ένα καλό αντίδοτο για τέτοιου είδους ανησυχίες. Είναι το χιούμορ και ο Νίκος Γαλάνης, ένας πολυπράγμων δάσκαλος σε σχολείο της Κρήτης, φαίνεται να το γνωρίζει καλά, αφού το εφάρμοσε με τον καλύτερο και πιο ευφάνταστο τρόπο.

Ο απίθανος δάσκαλος, που πρόσφατα διακρίθηκε μαζί με τους μαθητές του σε διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ, επέλεξε να ευχηθεί «καλό καλοκαίρι» στα παιδιά με ένα πρωτότυπο χιουμοριστικό βίντεο που συνόδευσε με τη λεζάντα: «Οδηγίες ΕΟΔΥ για μαθητές και μαθήτριες εν όψει καλοκαιριού. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι (α)συμπτωματική...!» 

Στο βίντεο εμφανίζεται σαν άλλος Σπύρος Παπαδόπουλος να δίνει στα παιδιά οδηγίες για το πώς θα περάσουν ένα ωραίο καλοκαίρι, διασκευάζοντας τις αντίστοιχες οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προστασία των πολιτών απ’ τον κορονοϊό. «Όσο τα σχολεία είναι κλειστά, εγώ δεν μένω μέσα!», λέει ο Νίκος Γαλάνης και μας κάνει, όχι μόνο να γελάσουμε, αλλά και να δούμε το καλοκαίρι με λίγη περισσότερη αισιοδοξία.

Καλό καλοκαίρι σε όλους!

v