Φτιάξτε απολαυστικό σπιτικό παγωτό «Σικάγο» (χωρίς παγωτομηχανή)

Φτιάξτε απολαυστικό σπιτικό παγωτό «Σικάγο» (χωρίς παγωτομηχανή)

Μία απ' τις πιο έντονες αναμνήσεις των παιδικών μας καλοκαιριών είναι και η έξοδος στο ζαχαροπλαστείο της πλατείας ή της παραλιακής για παγωτό «Σικάγο» – εκείνη την κολασμένη σοκολατοαπόλαυση που ήταν αδύνατο να μη θυμάσαι για πάντα. Αν τη θυμάστε κι εσείς σαν να 'ταν χθες, γιατί να μην αναβιώσετε αυτήν την υπέροχη καλοκαιρινή ανάμνηση στο σπίτι σας μ’ αυτήν την πανεύκολη συνταγή.

Τι χρειαζόμαστε

500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρης

1/2 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (απ’ το ψυγείο)

200 γραμμάρια φρέσκο γάλα πλήρες

300 γραμμάρια σοκολάτα σε κομμάτια

2 φύλλα ζελατίνης

2 κουταλιές της σούπας κονιάκ

Σιρόπι σοκολάτας

Έτοιμη σαντιγί

Αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα

Μπισκότα σαβουαγιάρ

Τι κάνουμε

Βήμα 1ο

Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για 5-6 λεπτά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στο μεταξύ, βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό να μαλακώσουν.

Βήμα 2ο

Σ’ ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα και το βγάζουμε λίγο πριν βράσει (όταν αρχίσουμε να βλέπουμε τις πρώτες φουσκάλες). Ρίχνουμε μέσα τη μαλακή ζελατίνη (αφού την έχουμε στραγγίσει απ’ το νερό) και ανακατεύουμε με μια μαρίζ (ή μια ξύλινη κουτάλα) ώσπου να διαλυθεί. 

Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα, περιμένουμε ένα λεπτό να μαλακώσει λίγο και ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 3ο

Ρίχνουμε το σοκολατούχο μείγμα και το κονιάκ στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά και να έχουμε ένα ωραίο μείγμα παγωτού. Κατόπιν, το βάζουμε στην κατάψυξη και το αφήνουμε για 10-12 ώρες (ή όλο το βράδυ).

Το παγωτό δεν χρειάζεται ενδιάμεσα χτυπήματα γιατί δεν κάνει κρυστάλλους (λόγω της ανάμιξης με ζαχαρούχο γάλα).

Βήμα 4ο

Σερβίρουμε το παγωτό μας σε κολωνάτο μπολάκι με σιρόπι σοκολάτας, ψιλοκομμένο αμύγδαλο, σαντιγί και μπισκοτάκι σαβουαγιάρ στην κορυφή, όπως στο παλιό ζαχαροπλαστείο.

Καλή επιτυχία!

v