Οι σημερινοί μπαμπάδες αφιερώνουν στα παιδιά τον 3πλάσιο χρόνο απ’ ότι οι δικοί μας

Οι σημερινοί μπαμπάδες αφιερώνουν στα παιδιά τον 3πλάσιο χρόνο απ’ ότι οι δικοί μας

Καθώς ο κόσμος προχωράει μπροστά, οι εποχές αλλάζουν και, πολύ συχνά, αυτό είναι για καλό. Κι ας μας πιάνει καμιά φορά εκείνη η καταραμένη νοσταλγία που μας κάνει να λέμε «παλιά ήταν καλά». Ναι, μπορεί και να ήταν για πολλούς και διάφορους λόγους, αλλά όταν ακούμε νέα σαν κι αυτό δεν μπορούμε να μην αισθανόμαστε ότι πολλές πτυχές της ζωής μας έχουν βελτιωθεί αισθητά με τα χρόνια: οι σημερινοί μπαμπάδες, έδειξε μια έρευνα, αφιερώνουν τριπλάσιο χρόνο στα παιδιά τους απ’ ότι οιδικοί τους μπαμπάδες σ’ εκείνους. Δεν είναι υπέροχο;

Σύμφωνα με την έρευνα, περισσότεροι απ’ τους μισούς μπαμπάδες που συμμετείχαν δήλωσαν ότι η πατρότητα είναι πολύ σημαντικό κομμάτι του εαυτού τους κι ότι βλέπουν τις στιγμές που περνούν με τα παιδιά τους σαν την επιβράβευσή τους για όσα κάνουν καθημερινά.

Το εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι οι σημερινοί μπαμπάδες περνούν έως και 8 ώρες την εβδομάδα απασχολούμενοι αποκλειστικά με τη φροντίδα των παιδιών τους. Και είναι εντυπωσιακό γιατί μόλις 54 χρόνια πριν, οι γενιά των ανδρών στην οποία ανήκουν οι δικοί τους μπαμπάδες αφιέρωναν συνολικά όχι πάνω από 2,5 ώρες την εβδομάδα.

Αναλογιστείτε, λοιπόν, τα οφέλη αυτής της θετικής εξέλιξης για τα ίδια τα παιδιά που έχουν την ευκαιρία να δένονται ουσιαστικά με τον πατέρα, να νιώθουν πως αποτελεί στήριγμά τους και να βλέπουν πιο δυνατά τα «χνάρια» του στη ζωή τους, ώστε να τ’ ακολουθήσουν. Ο ρόλος του πατέρα είναι εξαιρετικά σημαντικός στη διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός παιδιού και στο χτίσιμο μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας, γι’ αυτό οι ώρες αυτές που έχουν κερδίσει τα σημερινά παιδιά έχουν μεγάλη σημασία. 

Ταυτόχρονα, οι σημερινές μαμάδες μπορούν να νιώθουν πολύ τυχερές σε σχέση με τις δικές τους, αφού ο χρόνος που κερδίζουν είναι αρκετός, ώστε να ξεκουράζονται λίγο απ’ τα ευχάριστα βάρη της μητρότητας. Το να μοιράζεται ένα ζευγάρι την ανατροφή του παιδιού, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη, είναι ένα παράγοντας που ενισχύει τη συνοχή της οικογένειας, αλλά θρέφει και τη σχέση του ζευγαριού.

Πηγή: newsbomb.gr
v