«Αυτονόητο να δωρίσουμε τα όργανά του»: συγκλονίζει η μητέρα του αδικοχαμένου 16χρονου

«Αυτονόητο να δωρίσουμε τα όργανά του»: συγκλονίζει η μητέρα του αδικοχαμένου 16χρονου

Ο χαμός ενός παιδιού είναι φορτίο αβάσταχτο για κάθε γονιό. Για μια μητέρα που χάνει το παιδί της, δεν είναι καθόλου εύκολο να σταθεί για μια στιγμή και, μέσα στη δίνη του δικού της βάσανου, να σκεφτεί και τα βάσανα των άλλων. Γι’ αυτό η κίνηση των γονιών του 16χρονου νέου απ’ το Μεσολόγγι (που έχασε τη ζωή του πέφτοντας απ’ τον 3ο όροφο της πολυκατοικίας του) να δωρίσουν τα όργανά του σε όποιον τα έχει ανάγκη είναι τόσο μεγαλειώδης. Γιατί υπερβαίνει τις προσδοκίες μας από δύο βαθιά πληγωμένους άνθρωπους κι επιβεβαιώνει εμφατικά ότι οι ζωές μας είναι αλληλένδετες – κανείς μας δεν είναι ένα «νησί» μόνο του στον ωκεανό...

«Δεν ήταν γενναία κίνηση, ήταν το αυτονόητο», είναι τα λόγια με τα οποία η μητέρα του αδικοχαμένου 16χρονου εξήγησε την άμεση απόφαση της οικογένειας να δωρίσει τα όργανα του παιδιού μόλις τους ανακοινώθηκε επίσημα πως είναι εγκεφαλικά νεκρό.

Το προηγούμενο Σάββατο (27 Ιουνίου), ο 16χρονος έπεσε απ’ το μπαλκόνι του σπιτιού του, στον 3ο όροφο, και χτύπησε πολύ σοβαρά στο κεφάλι. Αν και διακομίσθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, οι προσπάθειες των γιατρών δεν απέδωσαν καρπούς κι έτσι οι γονείς βρέθηκαν μπροστά σε μια απόφαση που μοιάζει αυτονόητη, αλλά απαιτεί αρκετή δύναμη ψυχής, κυρίως επειδή πρέπει να ληφθεί κάτω από δύσκολες συναισθηματικές συνθήκες. 

«Για μένα δεν υπήρξε κανένα δίλημμα», είπε η μητέρα του Βασίλη, «Δεν παθαίνει ποτέ κανείς τίποτα όταν δίνει ζωή σε άλλους ανθρώπους. Για μένα ήταν αντίβαρο για να μπορέσω να σταθώ στα πόδια μου και να ξέρω ότι τα μάτια του, οι νεφροί του, η καρδιά του χτυπά σε ένα άλλο παιδί, σε έναν άλλο άνθρωπο».

Πηγή: tanea.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v