H κοτόπιτα της τεμπέλας σε 5 απλά βήματα!

Πώς να φτιάξω κοτόπιτα

Η κοτόπιτα είναι η αγαπημένη πίτα, μικρών και μεγάλων. Όταν μάλιστα συνδυάζεται με τσιγαρισμένο κρεμμυδάκι και καρότα, η γεύση της απογειώνεται! Μπορεί να ακούγεται μπελαλίδικο φαγητό, όμως, δεν είναι! Με αυτή την συνταγή θα φτιάξετε την πιο ζουμερή και λαχταριστή κοτόπιτα σε 5 απλά βήματα.

Τι θα χρειαστείτε

1 συσκευασία φύλλο πίτας

1 1/2 φλιτζάνι στήθος κοτόπουλο, μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο

1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες

2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες

2 καρότα τριμμένα

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό

200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα

1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

1 αυγό, χτυπημένο

Αλατοπίπερο

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Βάζουμε σ' ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε, ανακατεύοντας για 2 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε τα καρότα και αλατοπιπερώνουμε. 

Βήμα 2ο

Αφού σοτάρουμε τα λαχανικά για 1-2 λεπτά,τα αποσύρουμε απ΄τη φωτιά και προσθέτουμε το κοτόπουλο και τον μαϊντανό.

Βήμα 3ο

Παράλληλα χτυπάμε το αυγό με το γιαούρτι και το ρίχνουμε στη γέμιση. Προσθέτουμε και το τυρί και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 4ο

Βάζουμε το 1 φύλλο και αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε μια στρώση, καλύπτουμε με το δεύτερο και ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγες σταγόνες νερό.

Βήμα 5ο

Ψήνουμε την κοτόπιτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα του φούρνου για περίπου 50 λεπτά.

Πηγή:healthylittlecravings.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

v