Θέλω να βάλω ένα τέλος στον γάμο μου αλλά φοβάμαι. Τι να κάνω;

Θέλω να βάλω ένα τέλος στον γάμο μου αλλά φοβάμαι. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Έχω πολλά προβλήματα στο γάμο μου. Από την μέρα που ήρθε το παιδί έγιναν χειρότερα, δεν έχουμε ξανά τσακωθεί ποτέ σε τέτοιο βαθμό και γίνεται πλέον συνέχεια. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δημιούργησαν αυτήν την ρήξη. Το πρώτο και βασικό ήταν ότι αυτός ήξερε τι ήθελε και εγώ απλά βάδισα με τα δικά του θέλω γιατί πίστευα ότι θα μπορούσα να του αλλάξω γνώμη η οποία ήταν να συγκατοικήσουμε με τους γονείς του. Του φαινόταν αδιανόητο να αποχωριστεί τους γονείς του γιατί υποτίθεται έτσι μεγάλωσε. Του έκανα την χάρη παρόλο που εγώ δεν είχα ιδιαίτερα πρόβλημα γιατί μέχρι τότε ήταν καλές οι σχέσεις μου μαζί τους. Μετά άρχισαν όλα. Για να μην τα πολυλογώ φύγαμε πήγαμε σε δικό μας σπίτι εκεί μου έκανε ψυχολογικό πόλεμο του τύπου ότι τον απομάκρυνα από τους δικούς του. Πάλι τσακωμοί πάλι γκρίνια μέχρι που του ζήτησα να φύγουμε εξωτερικό μπας και αλλάξει κάτι μεταξύ μας. Φύγαμε εξωτερικό και εκεί ήταν που έμαθα πως ήμουν έγκυος και έτσι γυρίσαμε ξανά πίσω και δυστυχώς ξανά καταλήξαμε στους δικούς του. Γεννήθηκε το μωρό και αυτός ξεκίνησε να είναι αδιάφορος απέναντι μου, μόνο στο κρεβάτι έλεγε σ αγαπάω και μετά ξανά τα ίδια. Έκανε ό,τι ήθελε, γυρνούσε όποτε ήθελε και εμένα μου έβαζε όρια. Να μην βγαίνω αργά, να μην πηγαίνω να κοιμάμαι στους γονείς μου, παρόλο που εγώ του είχα εκφράσει την ανάγκη να πηγαίνω να κάθομαι λίγες μέρες να ξεκουράζομαι καθώς κατέληξα να είμαι η υπηρέτρια τού σπιτιού και να μην έχω καμία απολύτως βοήθεια. Έχω φτάσει στο αμήν και απορώ με τον εαυτό μου πως κάθομαι ακόμα. Μάλλον επειδή φοβάμαι γιατί μου έχει πει ότι το μωρό δεν πρόκειται να το πάρω και κάτι τέτοια. Ξέρω τι να κάνω, αλλά δεν το κάνω. Έχω χάσει τον εαυτό μου…

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Φαίνεται ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα έχετε δυσκολίες στη σχέση σας. Οι δυσκολίες αυτές δεν υποχωρούν από μόνες τους με τον καιρό ή με την ανοχή σας όπως πιθανά υπολογίζατε. Αντιθέτως, όσο μένουν αφρόντιστες τόσο περισσότερο εντείνονται. Όπως ένα λουλούδι που μένει χωρίς νερό, είναι αναπόφευκτο ότι θα μαραθεί. 

Ο ερχομός ενός παιδιού είναι μια συγκλονιστική αλλαγή για το ζευγάρι. Η φροντίδα που απαιτείται να προσφέρετε φέρνει στην επιφάνεια δυνατότητες του ζευγαριού που έχουν κατακτηθεί μέσα στη σχέση τους, αλλά και αδυναμίες. 

Όλες αυτές οι δυσκολίες που περιγράφετε θέλουν προσωπική απόφαση από τους συντρόφους, καθαρή επιθυμία και δουλειά ώστε να τις προχωρήσετε. Δυνατότητες πάντα υπάρχουν και το όριο μέχρι που θα φτάσετε το βάζετε εσείς. Αντιστοιχεί λοιπόν να καλέσετε τον σύντροφό σας σε έναν ειλικρινή διάλογο όπου θα θέσετε και οι δύο τις επιθυμίες και τους προβληματισμούς σας ώστε αρχικά να δείτε εάν συμφωνείτε στο που θέλετε να το πάτε.

Δώστε χώρο στον εαυτό σας ώστε να εκφράσετε όλα όσα σκέφτεστε και αισθάνεστε αλλά και χώρο ώστε να ακούσετε με προσοχή και τον σύντροφό σας. Δώστε χώρο στη σχέση σας, καθώς , όπως αναφέρετε, έχετε συναινέσει σε αποφάσεις που σας έχουν ζορίσει.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v