5 παραλίες με ρηχά νερά ιδανικές για οικογενειακές βουτιές

5 παραλίες με ρηχά νερά ιδανικές για οικογενειακές βουτιές

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και η παραλία είναι πλέον η πρώτη μας επιλογή για μια γρήγορη έξοδο απ’ το καυτό και πολύβουο άστυ. Με τα παιδιά, όμως, δεν μπορείς να πας οπουδήποτε – ξεχάστε τις εξορμήσεις των εργένικων χρόνων σας σε λιμανάκια και άλλους κρυμμένους παράδεισους. Τώρα, θέλουμε παραλίες με άμμο και ρηχά νερά για να έχουν τα παιδιά ολες τις προϋποθέσεις να περάσουν καλά κι εμείς να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Ορίστε, λοιπόν, μερικές παραλίες της Αττικής με ρηχά και καθαρά νερά, ότι πρέπει για τις οικογενειακές μας βουτιές, τουλάχιστον μέχρι να φύγουμε για διακοπές.

Καλοπήγαδο (Βρωμοπούσι)

Στην περιοχή της Κερατέας, 60 χιλιόμετρα μακριά απ’ το κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται μια απ’ τις πιο «οικογενειακές» παραλίες της Αττικής, το φιλόξενο Καλοπήγαδο ή Βρωμοπούσι (όπως είναι πιο γνωστό). Είναι αμμουδερή, ότι πρέπει για παιχνίδια στην άμμο, με λίγο βότσαλο πάνω στο κύμα και ρηχά καταγάλανα νερά για ασφαλείς βουτιές. Επιπλέον, είναι προστατευμένη απ’ τους ενοχλητικούς καλοκαιρινούς αέρηδες κι έχει όλα τα «κομφόρ», είτε θελήσετε καφέ είτε ένα ωραίο γεύμα μετά το μπάνιο.

Λουμπάρδα

Στο 33ο χιλιόμετρο Αθηνών-Σουνίου, αμέσως πριν την Αγία Μαρίνα, βρίσκεται η παραλία της Λουμπάρδας, ένας υπέροχος κολπίσκος με ρηχά, γαλαζοπράσινα νερά, ιδανικά για μια χαλαρή οικογενειακή εξόρμηση. Η παραλία είναι κατά το ήμισυ οργανωμένη, οπότε μπορείτε άνετα να αράξετε στο «ελεύθερο» τμήμα της και να πάρετε τον καφέ, το νερό ή το σνακ σας από το παρακείμενο μπαράκι. Στη Λουμπάρδα δεν χρειάζεται να ανησυχείε και για τους δυνατούς ανέμους, αφού η ρυμοτομία της προστατεύει σκάφη και λουόμενους.

Μαρίκες

Ανάμεσα στη Λούτσα και τη Ραφήνα, βρίσκεται μια μεγάλη αμμουδερή παραλία με ρηχά, κρυστάλλινα νερά και δέντρα που φτάνουν μέχρι χαμηλά για να χαρίσουν τη σκιά τους στους λουόμενους. Οι Μαρίκες, που πήραν το όνομά τους από μία αυστριακή έποικο που έφτασε εκεί το 1920, είναι μια παραλία που συνήθως είναι ήσυχη, δεν είναι οργανωμένη, έχει όμως μια καντίνα για να ικανοποιήσετε τη δίψα ή την πείνα σας. Και αν σας συναρπάζει η ιστορία, διαθέτουνε κι έναν προϊστορικό οικισμό, το λεγόμενο «Ασκηταριό».

Πευκόδασος Σχοινιά

Στο «Εθνικό Πάρκο Σχοινιά» στον Μαραθώνα, μπροστά στο πανέμορφο παραλιακό πευκόδασος – ένα από τα τελευταία της Ευρώπης – που φτάνει μέχρι το κύμα, βρίσκεται μια πανέμορφη κι ευρύχωρη αμμουδερή παραλία με παχύ ίσκιο και ρηχά καταγάλανα νερά. Ο συνδυασμός δάσους και αμμουδιάς είναι μοναδικός και κάνει την τοποθεσία τέλεια για χαλαρό καλοκαιρινό πικ-νικ. Στο μεταξύ, έχει και αυτή την «εμπορευματοποιημένη» της πλευρά, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της δεν είναι οργανωμένο. Παρ’ όλ’ αυτά, όλο και κάποιος πλανόδιος πωλητής θα περάσει για τα «απαραίτητα».

Μικρό Καβούρι

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, μπροστά στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace, βρίσκεται το Μικρό Καβούρι που είναι τέλειο για οικογενειακές βουτιές και παιχνίδια στην άμμο, αφού προσφέρει ζεστά ρηχά νερά και δροσερή σκιά από τα αρμυρίκια που φυτρώνουν τριγύρω. Είναι μια παραλία οργανωμένη, όπου μπορείτε να βρείτε τα πάντα, ενώ μόλις σουρουπώσει μετατρέπεται σε μια στιγμή στο πιο ειδυλλιακό καλοκαιρινό hot spot χάρη στο ονειρικό του ηλιοβασίλεμα.

 

v