Ονειρεμένη μονοήμερη εκδρομή στο Αγκίστρι για μπάνιο και φαγητό

Ονειρεμένη μονοήμερη εκδρομή στο Αγκίστρι για μπάνιο και φαγητό

Βρίσκεται μόλις μιάμιση ώρα μακριά από την πολύβουη Αθήνα, είναι ένα χαριτωμένα μικρό και γραφικό νησί και υπόσχεται στιγμές απόλυτης χαλάρωσης και ξενοιασιάς. Φυσικά και εννοούμε το Αγκίστρι του Αργοσαρωνικού με τα φανταστικά νερά, τα υπέροχα χωριουδάκια, το μυρωδάτο πευκόδασος και τα τέλεια ταβερνάκια!

Αυτό το σαββατοκύριακο κάντε το πολύτιμο δώρο μιας μονοήμερης απόδρασης σε εσάς και τα παιδιά σας και πιστέψτε μας, δεν θα σας κάνει η καρδιά να φύγετε!

Κατεβείτε στο λιμάνι του Πειραιά και σε μιάμιση ώρα ή 55 λεπτά (αναλόγως το πλοίο) θα βρεθείτε στο μαγευτικό Αγκίστρι. Τόσο απλά και χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία θα απολαύσετε καθαρά και διάφανα νερά, τη φύση και φυσικά, φρέσκα θαλασσινά.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του νησιού είναι ότι είναι μικρό και έτσι μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα, αρκεί να μην είστε με το ρολόι στο χέρι και να έχετε μπόλικη όρεξη:

Σε ποιες παραλίες να πάτε

Μόλις φτάσετε στο Αγκίστρι και συγκεκριμένα στο λιμάνι, μπορείτε να επισκεφτείτε τη μεγάλη αμμουδιά της Σκάλας που είναι κατάλληλο μέρος για οικογένειες, καθώς τα νερά είναι ρηχά και η χρυσή άμμος προσφέρεται για άφθονο παιχνίδι με τα κουβαδάκια.

Η ατραξιόν του νησιού είναι η παραλία Χαλικιάδα, η οποία βρίσκεται ένα εικοσάλεπτο περπάτημα μακριά από την παραλία του λιμανιού. Είναι αρκετά απόμερη και η φυσική ομορφιά της σου κόβει την ανάσα. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι λουόμενοι φορούν μαγιό, θεωρείται παραλία γυμνιστών. Γι' αυτό σκεφτείτε το καλά, πριν την επισκεφτείτε.

Άλλες δυο παραλίες που αξίζουν μια επίσκεψη, αν μπορείτε να τις χωρέσετε στο πρόγραμμα, είναι η Μικρή και Μεγάλη Δραγονέρα. Είναι αρκετά απομακρυσμένες, όμως, τα βαθυγάλαζα και πεντακάθαρα νερά, τα μυρωδάτα πεύκα και το ειδυλλιακό τοπίο σίγουρα θα σας ανταμείψει.

Τέλος, υπάρχει και η παραλία Απόνησος, η οποία βρίσκεται στα νοτιοδυτικά παράλια του Αγκιστρίου και απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σκάλας. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσα από μια μικρή γέφυρα που την ενώνει με το Αγκίστρι. Τα νερά θα σας εντυπωσιάσουν και θα νιώσετε πως κολυμπάτε σε μια... πισίνα.

Βόλτες στα χωριουδάκια

Τα χωριά του νησιού είναι συνολικά...τέσσερα: η Σκάλα (που είναι το βασικό λιμάνι), το Μετόχι, ο Μύλος και τα Λιμενάρια. Ειδικά, για το γραφικό Μετόχι αξίζει να θυσιάσετε λίγο χρόνο από τις βουτιές σας για να το γνωρίσετε και να περπατήσετε στα δρομάκια του.

Ο Μύλος ή αλλιώς το Μεγαλοχώρι είναι ένα ακόμα χωριουδάκι, το οποίο αξίζει να επισκεφτείτε. Τα ασβεστωμένα πεζούλια,  οι μυρωδάτες αυλές των σπιτιών με τα πολύχρωμα λουλούδια, αλλά και η γενικότερη ανέμελη ατμόσφαιρα θα σας συνεπάρουν. Μάλιστα, τα δρομάκια του Μύλου σας οδηγούν στον μοναδικό ανεμόμυλο του νησιού.

Λαχταριστοί μεζέδες

Οι επιλογές για φαγητό στο νησί είναι πολύ συγκεκριμένες και δεν υπάρχει τουρίστας ή ντόπιος που να μην σας παρακινήσει να επισκεφτείτε τα συγκεκριμένα μέρη. Η Αλκυόνη είναι ένα από αυτά! Στον δρόμο για τη Χαλικιάδα θα τη βρέιτε και το μπαλκονάκι της πάνω απ' το κύμα προσφέρει φανταστική θέα και τα φαγητά (θαλασσινά και κρεατικά) ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!

Αν πάλι το απόγευμα σας βρει στο Μύλο, επισκεφτείτε το Κάστρο με την πανέμορφη αυλή και τη μαγευτική θέα.

Εάν, όμως, για κάποιο λόγο αποφασίσατε να μείνετε στη Σκάλα, μην ξεχάσετε να φάτε λαχταριστούς ψαρομεζέδες στα Δελφίνια.

 

v