Παρόλο που έχουμε δικό μας σπίτι τα παιδιά μου δεν θέλουν να αλλάξουν περιοχή. Τι να κάνω;

Παρόλο που έχουμε δικό μας σπίτι τα παιδιά μου δεν θέλουν να αλλάξουν περιοχή. Τι να κάνω;
Ερώτηση:
Ήθελα να σας ρωτήσω. Μένω στο ενοίκιο με τα παιδιά μου ενώ έχω ιδιόκτητο σπίτι για να είναι τα παιδιά μου κοντά στους γονείς μου και στις θείες τους. Η διαφορά είναι 6 χλμ. των περιοχών. Ενώ χαίρονται που είμαστε κοντά τους δεν νιώθουν το σπίτι που νοικιάζουμε δικό τους όπως αυτό που μένουμε. Τι πρέπει να κάνω να μείνω πάντα στο ενοίκιο ή να επιστρέψω; Τα παιδιά είναι 11 και 9 χρονών.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το ερώτημα που θέτετε χρειάζεται να απαντηθεί σε επίπεδο ενηλίκων. Φυσικά τα παιδιά σας απολαμβάνουν αυτό το οποίο τους παρέχετε, δηλαδή ένα σπίτι σε μια περιοχή κοντά στα αγαπητά σας πρόσωπα. Αυτό είναι επίσης μια δική σας απόφαση. Έτσι λοιπόν, εάν επιλέξετε να μείνετε στο ιδιόκτητο σπίτι σας, υποστηρίζοντας την απόφαση σας και φροντίζοντας να διατηρήσετε τις καλές σας σχέσεις με τα αγαπητά σας πρόσωπα, τα παιδιά σας θα είναι επίσης ικανοποιημένα.

Με άλλα λόγια, φαίνεται να είναι μια απόφαση σημαντική για εσάς. Επεξεργαστείτε τι είναι αυτό που εσείς θα θέλατε, ποιος τόπος, ποια γειτονιά, ποια έξοδα, και ότι και εάν αποφασίσετε εφόσον το υποστηρίξετε όμορφα τα παιδιά σας θα το χαρούν! 

Δε μπορείτε να περιμένετε από τα παιδιά σας να σας δώσουν μια απόφαση για το θέμα αυτό, όπως και για κάθε άλλο σημαντικό θέμα. Εσείς ανοίγετε τον δρόμο κι εκείνα σας ακολουθούν!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v