Παγωτοκροκέτες: το πιο λαχταριστό επιδόρπιο του καλοκαιριού

Παγωτοκροκέτες: το πιο λαχταριστό επιδόρπιο του καλοκαιριού

Τα παγωτά είναι η μεγαλύτερη απόλαυση του καλοκαιριού τόσο για τα παιδιά, όσο και για εμάς τους μεγάλους. Με αυτή τη συνταγή όμως για...παγωτοκροκέτες θα απογειώσετε την αγαπημένη σας λιχουδιά και όλη η οικογένεια θα ξετερελαθεί!

Τι θα χρειαστείτε

1 1/2 φλιτζάνι παγωτό της αρεσκείας σας (προτείνουμε με oreo)

2 αυγά

1 κουταλιά της σούπας μέλι

2 1/2 φλιτζάνια κορνφλέικς (απλά)

Ελαιόλαδο

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να βάλουμε στο ψυγείο ένα πιάτο να παγώσει για 5 λεπτά περίπου και στη συνέχεια, στρώνουμε τη λαδόκολλα.

Βήμα 2ο

Χρησιμοποιώντας την κουτάλα για το παγωτό σχηματίζουμε 4 στρογγυλές μπάλες παγωτού, τις οποίες τοποθετούμε στο πιάτο και τις βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Βήμα 3ο

Σ' ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το μέλι και σ' ένα διαφορετικό σκεύος θρυμματίζουμε τα κορνφλέικς με τα χέρια μας.

Βήμα 4ο

Αφού έχουν παγώσει οι μπάλες παγωτού μας, τις βουτάμε πρώτα στο μείγμα με τα αυγά και έπειτα στα θρυμματισμένα κορνφλέικς, ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά τους. Βάζουμε τις παγωτοκροκέτες στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 5ο

Σ' ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε υψηλή φωτιά μία-μία τις παγωτοκροκέτες για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να ροδίσουν. Με το που τις αφαιρέσουμε από την φωτιά τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται αμέσως!

Καλή επιτυχία!

Πηγή: ricardocuisine.com

v