Με τον άντρα μου διαφωνούμε συνεχώς και δεν υποχωρεί ποτέ. Τι να κάνω;

Με τον άντρα μου διαφωνούμε συνεχώς και δεν υποχωρεί ποτέ. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Καλησπέρα. Με τον άντρα μου έχουμε ένα παιδάκι 2 ετών. Είναι πολύ καλός μαζί του αλλά έχουμε πολλά θέματα και συγκρούσεις στη μεταξύ μας επικοινωνία. Το κακό είναι ότι είναι πάρα πολύ νευρικός και σε κάθε μας διαφωνία φωνάζει και απομακρύνεται και αδυνατούμε να μιλήσουμε σαν ώριμοι ενήλικες και να βρούμε μια λύση. Είμαστε πολύ διαφορετικοί άνθρωποι σε όλα. Εγώ είμαι οργανωτική και τα αναλαμβάνω όλα και αυτός τελείως ανοργάνωτος και τα αφήνει όλα στην τύχη τους. Είναι και άνεργος τον τελευταίο χρόνο και οι εντάσεις μας δεν έχουν τελειωμό. Εγώ μπροστά στο παιδί πάντα δε αντιδράω για να μην δημιουργούνται επιπλέον εντάσεις. Από την πλευρά του δεν κάνει καμία προσπάθεια σε αυτό και πάντα υποχωρώ εγώ. Τι να κάνω;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Έχετε έναν σύντροφο που εσείς έχετε επιλέξει. Αυτό σημαίνει ότι τον γνωρίσατε, εκτιμήσατε στοιχεία του και αποφασίσατε να πορευθείτε μαζί και να δημιουργήσετε την οικογένεια σας. Σαφώς, κάθε πορεία, έχει ανηφόρες, κατηφόρες και ευθείες. Οι δυσκολίες είναι δυστυχώς αναπόσπαστο κομμάτι της ζωή και της εξέλιξης. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι πώς θα θυμηθείτε ή θα ανακαλύψετε τρόπους για να ξεπερνάτε τις δυσκολίες που θα προκύπτουν σε κάθε φάση ζωής.

Η διαφορετικότητα σας δεν είναι εμπόδιο. Αντιθέτως, είναι ο πλούτος σας. Είναι τα στοιχεία εκείνα που δρουν συμπληρωματικά και μπορεί όλα να συνδράμουν πολύ βοηθητικά, αναλόγως της περίστασης. Είναι σημαντικό λοιπόν να εκτιμήσετε ότι καλό προσφέρει στη σχέση σας και στην οικογένεια σας καθένας από εσάς  και να το αξιοποιήσετε!

Εάν ο σύντροφός σας βρίσκεται σε μια δύσκολη περίοδο, που νιώθετε ότι έχει παραιτηθεί και που η ανεργία τον έχει ζορίσει, θυμίστε του πόσο υπέροχος είναι, πόσο ικανός, πόσο ταλαντούχος! Είναι τόσο σημαντικό να είστε τρυφερά δίπλα ο ένας στον άλλον στη δυσκολία, καθώς δράτε ως ένα χέρι βοηθείας για να σηκωθεί ξανά και να συνεχίσετε την όμορφη πορεία σας.

Με άλλα λόγια, επιλέξατε συνοδοιπόρο. Εφόσον η επιλογή σας παραμένει, υποστηρίξτε την με πάθος!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v