Χαλκιδική : Συγκινεί η αλυσίδα διάσωσης 3χρονης από πνιγμό σε πισίνα 

Χαλκιδική : Συγκινεί η αλυσίδα διάσωσης 3χρονης από πνιγμό σε πισίνα

Κοριτσάκι τριών χρονών διέφυγε για λίγα μόνο λεπτά της προσοχής των γονιών του και βρέθηκε να επιπλέει χωρίς αναπνοή και με κεντρική κυάνωση σε πισίνα, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με ανάρτηση του KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές στο facebook, άμεσα ειδοποιήθηκε το 166 και ο ιδιώτης ιατρός Κωνσταντίνος Λαζαρίδης. Στο σημείο προσέγγισαν τελικώς 2 γιατροί και νοσηλεύτρια, οι οποίοι ξεκίνησαν Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση. Μετά από μερικούς κύκλους ΚΑΡΠΑ, η μικρούλα ξεκίνησε να αναπνέει και πάλι.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

χάρη σε μια υπέροχη #ΑΛΥΣΙΔΑ_ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ!!!

Μεγάλες χαρές ζούμε σήμερα στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

3χρονο κορίτσι διέφυγε για λίγα μόνο λεπτά της προσοχής των γονιών του και βρέθηκε να επιπλέει #χωρίς αναπνοή και με κεντρική #κυάνωση σε πισίνα του Πευκοχωρίου Κασσάνδρας!!

Άμεσα ειδοποιήθηκε το 166 και ο ιδιώτης ιατρός Κωνσταντίνος Λαζαρίδης.

Στο σημείο προσέγγισαν τελικώς 2 γιατροί και μια νοσηλεύτρια, οι οποίοι ξεκίνησαν #Καρδιοπνευμονική #Αναζωογόνηση‼️

Μετά από μερικούς κύκλους ΚΑΡΠΑ, η 3χρονη μικρούλα ξεκίνησε να #αναπνέει και πάλι!!!

Η αλυσίδα επιβίωσης συνεχίστηκε με την άφιξη εθελοντών Κασσάνδρας, με την προσπάθεια των διασωστών του #ΕΚΑΒ, του προσωπικού του #Κέντρου_Υγείας_Κασσάνδρειας και του προσωπικού επειγόντων του #Νοσοκομείου_Πολυγύρου!!!

Όσο κι αν προσέχουμε τα παιδιά μας, είναι λογικό πως κάποια στιγμή μπορεί να διαφύγουν της προσοχής μας. Όσο μπορούμε... να σκεφτόμαστε πως το κακό θέλει μόνο λίγα #δευτερόλεπτα ή ελάχιστα λεπτά.

⚕️Ο Κωνσταντίνος είναι γνωστός εκπαιδευτής του Kids Save Lives και της ΕΕΕΠΦ, είναι το τρίτο θύμα ανακοπής που επιστρέφει στη ζωή από τα χέρια του χάρη στην ζωτικής σημασίας #έγκαιρη ανταπόκριση του και ειδικά χάρη στην τεράστια #καρδιά που διαθέτει ‼️»

Πηγή: in.gr

v