Η μικρή Αλεξία τα κατάφερε και βγήκε νικήτρια από το χειρουργείο!

Η μικρή Αλεξία τα κατάφερε και βγήκε νικήτρια από το χειρουργείο!

Η μικρή Αλεξία που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι το Πάσχα του 2019 στις Θεσπιές Βοιωτίας, υποβλήθηκε σε κρανιοπλαστική επέμβαση. Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», επρόκειτο  για ένα δύσκολο χειρουργείο.

Το μεγάλο στοίχημα για τους χειρουργούς που την παρακολουθούν, ήταν ο οργανισμός της να καταφέρει να δεχθεί το μόσχευμα, το οποίο έφτασε από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ελλάδα πριν από δύο ημέρες.

Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και η μικρή Αλεξία βγήκε νικήτρια απ' το μεγάλο αυτό χειρουργείο. Στη φωτογραφία τη βλέπουμε να κάνει το σήμα της Νίκης, μέσα από το δωμάτιο του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται τους τελευταίους 15 μήνες.

Τι δήλωσε ο μπαμπάς της 9χρονης για την επέμβαση

Αρκετές ώρες μετά το δύσκολο χειρουργείο, η Αλεξία βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι. Ο πατέρας του κοριτσιού, δήλωσε:

«Κρανιοπλαστική έγινε, το ένα κομμάτι που του έλειπε του παιδιού, κράτησε 4-5 ώρες. Τώρα περιμένουμε πόσες μέρες να καθίσουμε εδώ και μετά συνεχίζουμε πάλι σε κέντρο αποκατάστασης. Έχουμε ακόμα καιρό μπροστά μας.»

Πριν λίγες μέρες, η οικογένειά της ζήτησε απ' όλο τον κόσμο να προσευχηθεί για την κορούλα τους, και, απ' ότι φαίνεται, οι προσευχές έπιασαν τόπο... 

Πηγή: skai.gr

v