Κεραμέως: Ανοιχτά τα σενάρια για μάσκες στην τάξη και μαθήματα σε δύο βάρδιες

Κεραμέως: Ανοιχτά τα σενάρια για μάσκες στην τάξη και μαθήματα σε δύο βάρδιες

Μπορεί το καλοκαίρι να βρίσκεται στο απόγειό του και όλοι να ετοιμαζόμαστε (ή να επιστρέφουμε) από διακοπές, αλλά το άνοιγμα των σχολείων υπό τις νέες συνθήκες της πανδημίας, εξακολουθεί να υπάρχει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας! Η Υπουργός Παιδείας, σε χθεσινή της συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, μίλησε για όλα αυτά που μας απασχολούν τονίζοντας πως ακόμα είναι πολύ νωρίς για να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση!  

Η Νίκη Κεραμέως επισήμανε ότι υπάρχουν ακόμα πολλές εβδομάδες μέχρι το άνοιγμά  των σχολείων, το οποίο θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. Παρατήρησε επίσης πως οι αποφάσεις που λαμβάνονται, βασίζονται πάνω στα επιδημιολογικά δεδομένα ενώ αναφέρθηκε σε δύο σενάρια τα οποία είναι τα πιο πιθανά για την λειτουργία των σχολείων.

Τα 2 σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων

Το πρώτο σενάριο είναι να λειτουργήσουν τα σχολεία με όλα τα παιδιά αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας είτε με χρήση της μάσκας είτε με κάποια άλλα μέτρα που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί 

Το δεύτερο σενάριο είναι η εκ περιτροπής διδασκαλία. Τα μισά παιδιά τις μισές μέρες, τα άλλα παιδιά τις άλλες μισές.
 
Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε συνεργασία με την επιτροπή λοιμωξιολόγων λίγες ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου, πιθανότατα στα τέλη Αυγούστου: «Θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών, ετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια». 

Τι θα γίνει με τις μάσκες στις σχολικές αίθουσες 

Παράλληλα, η υπουργός σημείωσε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για τις μάσκες στα σχολεία, χωρίς όμως να αποκλείει το ενδεχόμενο να φοράνε οι μαθητές μάσκα μέσα στην τάξη.

Εκ περιτροπής εκπαίδευση και τηλεκπαίδευση

Επίσης, η κα. Κεραμέως άφησε ανοιχτό και το σενάριο να υπάρχει ταυτόχρονα και εκ περιτροπής εκπαίδευση ενώ δεν αποκλείεται και η τελεκπαίδευση. Μάλιστα, η κα Υπουργός ανέφερε πως η εμπειρία της κρίσης μέσα στις τραγικές συνέπειες που είχε, είχε και θετικές εκροες και μια από αυτές είναι η τηλεκπαίδευση καθώς σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα μπορούσε να εξοικειωθεί με εργαλεία που ίσως δεν γνώριζε τόσο καλά και συμπληρώνουν την δια ζώσης διδασκαλία. «Όλα αυτά έχουν μπει δυναμικά στην ζωή μας και εφαρμόζονται πολύ περισσότερο απ ότι εφαρμόζονταν πριν από 6 μήνες» υπογράμμισε η κα Κεραμέως. 

Πηγή:skai.gr

v