«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς μου που με γέμισαν αγάπη και αξίες»

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς μου που με γέμισαν αγάπη και αξίες»

Οι γονείς μας είναι οι πρώτοι μας «σηματοδότες», εκείνοι που μας χάραξαν τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε και που μας γέμισαν πολύτιμα εφόδια για την ζωή μας. Όσο μεγαλώνουμε τόσο περισσότερο συνειδητοποιούμε πόσα μας έδωσαν και πως χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα ήμασταν αυτό που είμαστε σήμερα. 

Όσα ευχαριστώ και να τους πούμε είναι λίγα, όμως, αυτό το άρθρο συνοψίζει τα πιο σημαντικά!

«Καθώς τα χρόνια περνούν και μεγαλώνουν οι γονείς μου, σκέφτομαι όλα όσα έκαναν για μένα και συγκινούμαι. Νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που με γέμισαν με αγάπη και αξίες. Ήμουν πολύ τυχερό παιδί- κι ας μην το καταλάβαινα τότε.

Παρά τις αδυναμίες και τα λάθη τους, τις οικονομικές δυσκολίες και τα εμπόδια που εμφανίστηκαν κατά καιρούς στον δρόμο μας, οι γονείς μου κατάφεραν να μεγαλώσουν δυο πολύ χαρούμενα παιδιά που έγιναν αργότερα χαρούμενοι και αισιόδοξοι ενήλικες.

Μαμά και μπαμπά, αν διαβάζετε αυτό το κείμενο, θέλω να ξέρετε ότι σας ευχαριστώ πολύ:

Για την υπέροχη παιδική ηλικία που μου χαρίσατε: τα παιχνίδια, τα γέλια, τα τραγούδια και τα παραμύθια που μου διαβάζετε θα με συντροφεύουν για πάντα.

Για την αμέριστη προσοχή σας: ακόμα και όταν ήσασταν κουρασμένοι, πάντα βρίσκατε χρόνο για να παίξετε μαζί μας, να μας μιλήσετε και το κυριότερο, να φάμε όλοι μαζί γύρω απ' το οικογενειακό τραπέζι.

Για την οικονομική υποστήριξη: ξέρουμε καλά και εγώ και ο αδερφός μου πόσες θυσίες κάνατε για να είστε τυπικοί στις υποχρεώσεις σας. Δεν μας έλειψε ποτέ τίποτα! Θέλω όμως προσωπικά να σας ευχαριστήσω που με στηρίξατε στις σπουδές μου-χωρίς την πολύτιμη βοήθειά σας δεν θα τα είχα καταφέρει.

Για την ανιδιοτελή σας αγάπη: και μιλάμε για αγάπη σε όλα τα επίπεδα! Χάρη σε εσάς έμαθα τι σημαίνει ν' αγαπάς και να σε αγαπούν!

Για τις αξίες που μας μάθετε: τον σεβασμό, την κατανόηση και την ευγένεια. Μας διδάξετε τι σημαίνει σωστό και τι λάθος και έτσι γίναμε ενήλικες σωστοί και με ηθική.

Για τις πολύτιμες συμβουλές σας: ήσασταν πάντα δίπλα μου να με βοηθάτε και να συζητάμε οτιδήποτε με απασχολούσε. Ακόμη και το πιο ασήμαντο πρόβλημα, το αντιμετωπίζατε με σοβαρότητα. Σας ευχαριστώ πολύ γι' αυτό...

Για την ειλικρίνειά σας: ποτέ δεν μου χαϊδέψατε τα αυτιά! Μαμά και μπαμπά, είστε ο κυματοθραύστης μου και το καταφύγιό μου!Ποτέ όμως δεν φοβηθήκατε να μου φωνάξετε ή να πείτε σκληρές αλήθειες για να με συνεφέρετε.

 

v