Έσμιξε με την αδερφή της μετά από 53 χρόνια χάρη στον… κορονοϊό

Έσμιξε με την αδερφή της μετά από 53 χρόνια χάρη στον… κορονοϊό

Όπως στα περισσότερα μέρη του κόσμου, έτσι και στις ΗΠΑ η πανδημία έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας των ανθρώπων. Κι αν σε γενικές γραμμές αποτελεί ένα δυσάρεστο φαινόμενο, είναι και φορές που συνδέεται με ευχάριστα νέα και στιγμές που μας γεμίζουν ελπίδα. Όπως συνέβη με αυτές τις δύο αδερφές από τη Νεμπράσκα που είχαν χαθεί μεταξύ τους για 53 ολόκληρα χρόνια. Ώσπου, η μία απ’ αυτές νόσησε απ’ τον κορονοϊό...

Στο κέντρο αποκατάστασης που εργάζεται η 53χρονη Μπεβ Μπόρο, ήταν μια μέρα σαν όλες τις άλλες. Μέχρι που, στη λίστα των ασθενών, είδε ένα όνομα που έμοιαζε γνωστό: Ντόρις Κρίπεν. «Αυτή είναι!» μονολόγησε και έτρεξε να τη βρει.

Αδερφές από άλλη μητέρα, η Μπεβ και η Ντόρις ήταν το μικρότερο και το μεγαλύτερο απ’ τα 10 παιδιά που έκανε ο πατέρας τους με 3 διαφορετικές γυναίκες. Πριν 53 χρόνια, όταν γεννήθηκε η Μπεβ, η 73 χρονη σήμερα Ντόρις είχε ήδη ξεκινήσει την ενήλικη ζωή της.

Κάποια χρόνια μετά, άρχισαν και οι δύο να αναζητούν η μία την άλλη, αλλά χωρίς επιτυχία. Μέχρι που η πανδημία χτύπησε τον τόπο τους και μαζί την πόρτα της Ντόρις, η οποία ζούσε μόνη. Μια μέρα ένιωσε τρομερή αδυναμία και καθώς έβαζε ένα ποτήρι νερό έπεσε στο πάτωμα. Τη βρήκαν 24 ώρες μετά. Είχε σπάσει το χέρι της, αλλά, ταυτόχρονα, βρέθηκε θετική και στον κορονοϊό.

Της πήρε πάνω από ένα μήνα να αναρρώσει, τον οποίο πέρασε αγωνιώντας για το αν θα επιζήσει του ιού. Τελικά τα κατάφερε κι έτσι βρέθηκε στο κέντρο αποκατάστασης όπου εργάζεται η μικρή της χαμένη αδερφή.

Φανταστείτε την έκπληξή της, όταν, μέσα στην κούρασή της, είδε μια γυναίκα να κρατάει έναν μαυροπίνακα με το όνομα του πατέρα της γραμμένο με κιμωλία. «Είναι ο πατέρας μου» είπε στην Μπεβ κι εκείνη απάντησε «είναι και ο δικός μου».

Από την ώρα που ξανάσμιξαν, οι δύο γυναίκες νιώθουν ευλογημένες που μια παραλίγο τραγική συγκυρία, τις έφερε επιτέλους κοντά. Ο δρόμος της ανάρρωσης ήταν για την Ντόρις ανηφορικός και τρομερά επώδυνος. Όπως λέει κι η ίδια όμως, αυτό που συνέβη την «έχει αποζημιώσει για όλα» όσα τράβηξε

Πηγή: washingtonpost.com

v