«Στον 20χρονο εαυτό μου: σταμάτα να θέλεις να γίνεις κάτι που δεν είσαι!»

«Στον 20χρονο εαυτό μου: σταμάτα να θέλεις να γίνεις κάτι που δεν είσαι!»

Εσείς έχετε σκεφτεί τι θα λέγατε στον νεότερο εαυτό σας, αν μπορούσατε να γυρίσετε τον χρόνο πίσω; Εμείς το έχουμε σκεφτεί πολλάκις και όλες καταλήγουμε ότι θα θέλαμε να είχαμε περισσότερη αυτοπεποίθηση και λιγότερες ανασφάλειες. Στο παρακάτω άρθρο μια 45χρονη γυναίκα γράφει ένα γράμμα στον 20χρονο εαυτό της και ταυτιζόμαστε με τις σκέψεις της.

«Στον νεότερο εαυτό μου,

Ξέρω ότι έχεις κουραστεί να προσπαθείς να χάσεις βάρος. Έχεις απογοητευτεί που δεν μοιάζεις με τις εντυπωσιακές γυναίκες που χαζεύεις στα περιοδικά.

Περιμένεις αυτό το ''κάτι'' που θα σε κάνει να νιώσεις όμορφα και που θα αλλάξει τη ζωή σου. Εύχεσαι να είναι το επόμενο σαββατοκύριακο ή η επόμενη χρονιά! 

Προσπαθείς τόσο πολύ να ταιριάξεις με ανθρώπους που δεν σου ταιριάζουν και κάθε μέρα αμφισβητείς τον εαυτό σου και τις δυνατότητές σου.

Δεν σου αρέσουν ούτε τα μαλλιά σου, ούτε το στήθος σου. Μισείς τα πεταχτά αυτιά και τη γαμψή σου μύτη.

Θέλω να ξέρεις ότι όλα αυτά που σκέφτεσαι για σένα θα συνεχίσουν να σε ταλαιπωρούν, μέχρι να εσύ να βάλεις ένα τέλος. Νομίζεις ότι η χαμηλή σου αυτοεκτίμηση δεν σε επηρεάζει στις επιλογές σου, όμως, κάνεις λάθος!

Υπάρχει κάτι που θέλω να μοιραστώ μαζί σου... Ποτέ δεν θα γίνεις αυτό που φαντασιώνεσαι! Και πίστεψέ με, όταν σου λέω, ότι δεν πειράζει. Θα είσαι πολύ ευτυχισμένη ούτως ή άλλως! 

Γιατί, κάποια στιγμή, εκεί γύρω στα τριάντα-φεύγα θα συνειδητοποιήσεις πόσο σημαντικό είναι να είσαι χαρούμενη. Θα δεις τη ζωή ''με άλλο μάτι'' και θα εκτιμήσεις πράγματα που δεν περίμενες. Και κάπου εκεί θα αρχίσεις να βελτιώνεσαι και να ομορφαίνεις τόσο εξωτερικά, όσο και μέσα σου.

Δεν θα σε νοιάζει αν έχεις κοιλίτσα, αλλά το αν γελάς. Δεν θα σε ενδιαφέρει να μετράς θερμίδες, αλλά το αν απολαμβάνεις το φαγητό σου με καλή παρέα.

Εύχομαι, να το συνειδητοποιούσες νωρίτερα. Τι πραγματικά έχει σημασία και τι όχι. Θα φτάσεις όμως εκεί. Ακόμα θα σε πληγώνουν άνθρωποι και καταστάσεις και ακόμα θα είσαι αυστηρή με τον εαυτό σου, αλλά θα είσαι καλύτερα.

Τώρα ξέρω ότι όταν κάτι δεν πηγαίνει σωστά, πρέπει να το αφήνουμε για να έρθουν πιο ωραίες στιγμές στη ζωή μας.

Ξέρω πλέον ότι το να θυσιάζεις την ψυχική σου ηρεμία δεν αξίζει για καμία σχέση.

Τώρα ξέρω ότι το να γερνάω είναι πράγματι προνόμιο και δεν έχω ιδέα γιατί σπατάλησα τόσο πολύ χρόνο ανησυχώντας γι' αυτό.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν ξέρω, όμως, μπορώ να σου εγγυηθώ ότι στο μέλλον θα έρθει μια εποχή που θα νιώθεις υπέροχα και θα έχεις αποδεχτεί τον εαυτό σου. Και αυτό θα σε γεμίσει με μια μεθυστική δύναμη!

Όμως από τις εμπειρίες μας μαθαίνουμε-ακόμη και τις άσχημες- κι έτσι βελτιωνόμαστε και ανθίζουμε. Χαίρομαι πολύ που έπαψες να ανησυχείς για πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις, που μπορείς πλέον να εκτιμήσεις και τα πιο απλά. Που δεν φοβάσαι τις αναποδιές, ούτε αυτομαστιγώνεσαι για το κάθε σου λάθος.

Αυτή την εβδομάδα γίνομαι 45 χρονών και νιώθω υπέροχα. Δεν μπορώ να γυρίσω τον χρόνο πίσω, μπορώ όμως να σου πω ότι έρχονται σπουδαίες μέρες για εμάς.»

Ελεύθερη μετάφραση από scarymommy.com

v