Κορονοϊός: μπαρ και εστιατόρια κλειστά μετά τις 12 και στην Αττική (όλα τα μέτρα)

Κορονοϊός: μπαρ και εστιατόρια κλειστά μετά τις 12 και στην Αττική (όλα τα μέτρα)

Νέα μέτρα για την αναχαίτηση του διαφαινόμενου 2ου κύματος του κορονοϊού εξήγγειλε πριν από λίγο η κυβέρνηση διά στόματος Νίκου Χαρδαλιά. Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε έκκληση στους νέους να αναλογιστούν την ευθύνη τους μέσα στην όλη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε και να προστατέψουν τους εαυτούς τους και τους μεγαλύτερους, τηρώντας τα μέτρα ατομικής προστασίας εκεί όπου συναθροίζονται ή διασκεδάζουν.

Συνοπτικά, τα 7 νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι τα εξής:
  • Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, επιβάλλεται όριο 50 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις – εξαιρούνται εστιατόρια, θέατρα, σινεμά. Το μέτρο ισχύει ως τις 24 Αυγούστου.
  • Επεκτείνεται το μέτρο που προβλέπει κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί στην Αττική, σε όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα.
  • Επιβάλλονται ειδικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο: από το πρωί του Σαββάτου, στις 6, απαγορεύονται εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων, ενώ στους χώρους εστίασης μπαίνει πλαφόν 4 άτομων – εξαιρούνται οι οικογένειες για τις οποίες το όριο ανεβαίνει στα 6 άτομα. Επιβάλλεται η χρήση μάσκας παντού, σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, ενώ όλα τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 12 το βράδυ.
  • Στον Πόρο, τα ισχύοντα μέτρα παρατείνονται ως τις 24 Αυγούστου. 
  • Επιβάλλεται η χρήση μάσκας σε στρατόπεδα και σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και φιλοξενίας μεταναστών.
  • Όσοι εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας, σε δομές μεταναστών και στρατόπεδα επιστρέφουν από άδειες υποχρεούνται να κάνουν τεστ για κορονοϊό.
  • Μέλη οικογενειών με άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου θα εργάζονται με τηλεργασία ή θα ασκούν καθήκοντα «back office».  
Επιπλέον, η Πολιτική Προστασία απευθύνει ισχυρή σύσταση σε όσους επιστρέφουν από διακοπές σε περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα, να κάνουν χρήση μάσκας παντού και να τηρούν αυστηρά όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας.
v