Είμαι δυστυχισμένη στον γάμο μου και θέλω να ξεφύγω για να αφιερωθώ ακόμα περισσότερο στον γιο μου και σε μένα. Τι να κάνω;

Είμαι δυστυχισμένη στον γάμο μου και θέλω να ξεφύγω για να αφιερωθώ ακόμα περισσότερο στον γιο μου και σε μένα. Τι να κάνω;
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Καλημέρα σας, έχω ένα γιο 8 μηνών. Με τον άντρα μου έχουμε αρκετά προβλήματα στη σχέση μας, κυρίως στην επικοινωνία. Μεγαλώνω τον γιο μου μόνη μου, όσο περνάει όμως ο καιρός νιώθω όλο και περισσότερο κουρασμένη και δυστυχισμένη. Κάνω τα πάντα για να είναι ευτυχισμένος ο μπέμπης αλλά έχω αφήσει τον εαυτό μου τελείως. Νιώθω ανεπαρκής σαν μάνα - ότι θα μπορούσα να του δώσω πολλά παραπάνω αλλά η ψυχολογική κούραση από τη κακή σχέση με τον άνδρα μου και το ότι είμαι όλη μέρα κάθε μέρα με ένα μωρό με έχει αποδυναμώσει αρκετά. Τα έχω συζητήσει με τον άνδρα μου αλλά δεν με κατανοεί. Τι να κάνω για να ξεφύγω από τη δυστυχία μου και να αφιερωθώ ακόμα περισσότερο στο γιο μου και ίσως και λίγο σε μένα;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Να σας ζήσει το μωρό σας! Να είναι υγιής και ευτυχισμένος! Μπορείτε να συμβάλλετε πολύ ουσιαστικά σε αυτό, αφού είστε η μητέρα του! Ένα πολύτιμο πρόσωπο στη ζωή του, με πολύ σημαντική σχέση και ένα σπουδαίο πρότυπο για εκείνον.

Ο υπέροχος γιος σας λοιπόν, σας τραβά στη ζωή! Ήδη από πριν τη γέννηση του σας έχει δημιουργήσει προβληματισμούς και ερωτήματα για το πώς θα βελτιώσετε το κλίμα ώστε να τον υποδεχθείτε. Έτσι και τώρα, η έγνοια σας για εκείνον σας οδηγεί στο να φροντίσετε σχέσεις και καταστάσεις ώστε η χαρά και η ευτυχία να υπάρχουν ως κεντρικά συναισθήματα στη ζωή σας.

Ο στόχος δεν είναι να ξεφύγετε από τη δυστυχία σας αλλά να συμβάλλετε στη δημιουργία της ευτυχίας σας! Η ευτυχία δε μας βρίσκει, δεν είναι δοσμένη, δεν είναι τυχαία. Η ευτυχία παράγεται. Για να δημιουργήσετε λοιπόν χρειάζεται να μην έχετε παραιτηθεί. Να δώσετε ένα προσωπικό νόημα σε αυτόν το στόχο και να παλέψετε με πάθος! Σαφώς δεν υπαινίσσομαι ότι πρόκειται για μια εύκολη διαδικασία, αλλά για μια ωραία, γεμάτη πορεία!

Η δουλειά με τον εαυτό σας θα σας βοηθούσε να δείτε νέες δυνατότητες και να σας φροντίσετε με πολλούς τρόπους. Πρώτα εσάς. Δώστε λοιπόν χώρο και χρόνο στον εαυτό σας για να απολαύσετε τα επόμενα βήματα. 

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v