10 αλήθειες που θα καταλάβουν μόνο όσοι σιχαίνονται τα κουνούπια

10 αλήθειες που θα καταλάβουν μόνο όσοι σιχαίνονται τα κουνούπια

Πολλά μπορούν να μας εκνευρίσουν το καλοκαίρι! Η αφόρητη ζέστη, οι διακοπές που ΔΕΝ πήγαμε φέτος, οι εκνευριστικοί τύποι σε παραλίες και δρόμους και φυσικά, ας μην ξεχνάμε τα κουνούπια! Αυτός ο αδυσώπητος εχθρός που μας ρουφάει κυριολεκτικά το αίμα, πανηγυρίζοντας στα αυτιά μας με αυτό το σπαστικό μπζζζ-μπζζζ.

Τα κουνούπια είναι τόσο μισητά και σιχαμένα που έχουν μέχρι και δική τους παγκόσμια μέρα. Σήμερα, 20 Αυγούστου, με πρωτοβουλία της Αμερικανικής Ένωσης για τον Έλεγχο των Κουνουπιών (AMCA), μιας επιστημονικής οργάνωσης που εδρεύει στις ΗΠΑ, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Κουνουπιών! Μια καλή ευκαιρία δηλαδή να συσπειρωθούμε και να μοιραστούμε το αβυσσαλέο μας μίσος για αυτό το είδος σ' ένα άρθρο.

Ξέρεις ότι ανήκεις στους πολέμιους των κουνουπιών όταν...

Μπορείς να μείνεις άυπνη προκειμένου να σκοτώσεις εκείνο το ένα και μοναδικό κουνούπι που παραβίασε σίτες και ρωγμές στους τοίχους και τώρα κόβει βόλτες πάνω απ' το κεφάλι σου, κάνοντας ΜΠΖΖ-ΜΠΖΖ!

Αν πάλι δεν αντέχεις από την κούραση να σηκωθείς για να «παλέψεις» με τον εχθρό, κουκουλώνεσαι ολόκληρη με το σεντόνι, αφήνοντας μόνο τη μύτη απ' έξω γιατί θεωρείς ότι είσαι προστατευμένη. Κι ας σκας από τη ζέστη!

Και όλα αυτά για να ξυπνήσεις «κεντημένη» από τα τσιμπήματα και πρησμένη σαν να σε έχει δείρει ο Ρόκι Μπαλμπόα!

Κοιμάσαι με ανοιχτό το κλιματιστικό στους 20 βαθμούς γιατί πιστεύεις ότι ο παραβάτης-κουνούπι θα ψοφήσει απ' το κρύο. Το εύχεσαι και το παρακαλάς! Όμως το πρωί το βλέπεις κολλημένο στον τοίχο σου να σε κοιτάζει χαιρέκακα αφού σου έχει αφήσει καντήλες σ' όλο σου το σώμα.

Αντί να αλείφεσαι με μυρωδάτες body-lotion και να νιώθεις ότι σε έχουν ραντίσει νεράιδες, αλείφεσαι με όλο το autan και προσεύχεσαι να σε προστατεύσει από τα ανελέητα τσιμπήματα. Και αυτή η μυρωδιά... Όχι άλλη σιτρονέλα! 

Δεν μπορείς να βγάλεις απ' το μυαλό σου ότι τα βρωμοκούνουπα είναι οι ένοχοι για την ελονοσία! Και, κακά τα ψέματα, κάθε φορά που βλέπεις τουμπανιασμένο το μπράτσο ή το πόδι σου πιστεύεις ότι έχεις μολυνθεί.

Κουνούπι Τίγρης, πάνθηρας, σκυλόψαρο και γω δεν ξέρω τι. Μην τα ονοματίζετε τουλάχιστον!

Ξυπνάνε το κτήνος-τον δολοφόνο που κρύβεις μέσα σου! Όσο και να αγαπάς τη φύση και τα πλασματάκια της, όταν έχεις μια μυγοσκοτώστρα ή μια παντόφλα στο χέρι τα ξεχνά όλα! Δεν υπάρχουν κουμπαγιά εδώ, μόνο πόλεμος! Ακόμα κι αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις την παλάμη σου...

Το ξύσιμο. Αυτό.

Το γεγονός ότι πλέον σε καταδιώκουν... μέχρι και τον Οκτώβριο! Κάποτε ανησυχούσες μόνο για το καλοκαίρι. Όχι πια!

v