Κεραμέως: σχολεία σε πλήρη λειτουργία και μαθητές με μάσκα - υπό συζήτηση από ποια ηλικία

Κεραμέως: σχολεία σε πλήρη λειτουργία και μαθητές με μάσκα - υπό συζήτηση από ποια ηλικία

Με τα εγχώρια κρούσματα να ανεβαίνουν καθημερινά και την έναρξη της σχολικής σεζόν να πλησιάζει, το ενδιαφέρον όλων μας είναι στραμμένο στο πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία και κάτω από ποια μέτρα προστασίας. Ειδικά η υποχρεωτική χρήση της μάσκας από τα παιδιά είναι ένα θέμα που προκαλεί συζητήσεις, αλλά και ανησυχία στους γονείς, και η τελική απόφαση αναμένεται με αγωνία. Σε χθεσινές δηλώσεις της στην τηλεόραση του Αnt1, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, διευκρίνισε ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, αν και τα μέτρα θα επικαιροποιούνται ανάλογα με τα εκάστοτε επιδημιολογικά δεδομένα.

Μετά την προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή των ειδικών, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου σε πλήρη λειτουργία, δηλαδή χωρίς εκ περιτροπής διδασκαλία, αλλά με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Τα αυξημένα μέτρα για ασφαλή επιστροφή στις τάξεις περιλαμβάνουν επίσης, χωριστά διαλείμματα, καθαρισμό κατά τη διάρκεια λειτουργίας όσο και μετά το πέρας της, καθώς και χρήση αντισηπτικών.

«Έχει προκριθεί η επιστροφή στην κανονικότητα, δηλαδή η πλήρης λειτουργία των σχολείων, σε πλήρη σύνθεση, αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας. Αυτή ήταν η ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής», δήλωσε η υπουργός. Σχετικά με τις μάσκες, η κ. Κεραμέως είπε: «Υπό συζήτηση είναι από ποια ηλικία θα φορούν μάσκα οι μαθητές. (...) Επίσης, θα δοθούν επικαιροποιημένες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και τη χρήση μάσκας.»

Για τις απουσίες, η υπουργός ήταν επίσης σαφής: «Προβλέπεται απουσία μαθητή μόνο αν νοσήσει ο ίδιος ή κάποιος που διαμένει στο ίδιο σπίτι.»

«Δεν θα διστάσουμε να επικαιροποιήσουμε τα όποια μέτρα», υπογράμμισε ενώ σημείωσε πως υπάρχει πρόβλεψη και για την αντιμετώπιση κρούσματος σε σχολείο ή έξαρσης σε τοπικό επίπεδο, αφού αν κλείσει κάποιο τμήμα ή επιβληθεί τοπική καραντίνα, το υπουργείο είναι έτοιμο για την απρόσκοπτη εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης ώστε κανείς μαθητής να μη μείνει πίσω.

Τέλος, υπενθύμισε ότι τα μέτρα μπορεί να αλλάξουν, αν αλλάξει σημαντικά και η επιδημιολογική εικόνα, σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο.

Πηγή: www.lifo.gr

v