Ταϊλάνδη: σε νηπιαγωγεία και σχολεία τα παιδιά παίζουν και κάνουν μάθημα μέσα σε πλαστικά κουτιά!

Ταϊλάνδη: σε νηπιαγωγεία και σχολεία τα παιδιά παίζουν και κάνουν μάθημα μέσα σε πλαστικά κουτιά!

Σοκάρουν οι σκηνές από σχολεία και νηπιαγωγεία στην Ταϊλάνδη, μια απ’ τις πιο αυστηρές χώρες του κόσμου όσον αφορά τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Οι αρχές που έδωσαν το πράσινο φως την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς τον προηγούμενο μήνα, επέβαλλαν εξαιρετικά αυστηρά μέτρα που, πέρα απ’ συνηθισμένα, περιλαμβάνουν και μερικούς πιο ριζικούς και αναμφισβήτητα άβολους τρόπους να περιοριστεί η μετάδοση από παιδί σε παιδί στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Συγκεκριμένα, στα νηπιαγωγεία, τα μικρά παιδιά είναι υποχρεωμένα να παίζουν μόνα τους σε ατομικά κουβούκλια από πλεξιγκλάς, ενώ στα σχολεία, κάθε θρανίο είναι ατομικό κι έχει επάνω το δικό του κουβούκλιο για να προστατεύει τον έναν μαθητή απ’ τον άλλον. Δίπλα στα θρανία, υπάρχει κι ένας οριοθετημένος χώρος, όπου ο μαθητής στέκεται όταν πρέπει να σηκωθεί π.χ. για να πει μάθημα. Ταυτόχρονα, οι μεγαλύτεροι μαθητές φοράνε υποχρεωτικά μάσκα και οι χώροι των σχολείων απολυμαίνονται συχνά μέσα στην ημέρα. 

Σε κάποια σχολεία, μάλιστα, ζητήθηκε από τους μαθητές να παραμείνουν σε καραντίνα 15 ημερών πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα. Σε άλλα, πάλι, οι διευθυντές τοποθέτησαν νιπτήρες και σαπούνι έξω απ’ τις αίθουσες για να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά θα πλένουν τα χέρια τους όποτε χρειάζεται, χωρίς εξαιρέσεις.

Μοιάζει υπερβολικό όλο αυτό, αλλά ίσως αποτελεί μια καλή εξήγηση για το γεγονός ότι η Ταϊλάνδη των 70 εκατομμυρίων ανθρώπων μετρά μόλις 3.350 κρούσματα και 58 θανάτους μέχρι σήμερα – παρά το γεγονός ότι είχε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα εκτός Κίνας.

Πηγή: dailymail.co.uk

v