Πώς να συμβουλεύσω τη φίλη μου που είναι δυστυχισμένη στο γάμο της και ο άντρας της τής συμπεριφέρεται άσχημα;

Πώς να συμβουλεύσω τη φίλη μου που είναι δυστυχισμένη στο γάμο της και ο άντρας της τής συμπεριφέρεται άσχημα;
Ερώτηση:
Η φίλη μου είναι παντρεμένη με 3 όμορφα παιδάκια, αλλά ό σύζυγός της λείπει μετά τη δουλειά 3-4 ώρες κάθε μέρα. Της λέει ότι πάει να χαλαρώσει στη θάλασσα, κρύβει το κινητό του με κωδικούς και όσο είναι στο σπίτι δεν ασχολείται με τίποτα. Αυτή κλαίει και παρόλο που εργάζεται, νιώθει ότι καταστρέφεται η ζωή της και φοβάται μην χωρίσει. Κάθε μέρα είναι χάλια. Τι μπορώ να τη συμβουλεύσω αφού με τη συζήτηση δεν βγαίνει κάτι και αυτός την λέει υπερβολική και ότι δεν του αρέσουν οι όροι και κάτι τέτοια. Νιώθει ότι είναι σε αδιέξοδο. Εκείνος -απ’ ότι μου λέει- της μιλάει σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Πώς μπορώ να τη συμβουλεύσω; Τι να κάνει; Είναι λες και έχει κατάθλιψη.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η φιλία είναι μια τόσο σημαντική και υπέροχη σχέση! Μια σχέση επιλογής, που με ελευθερία διαλέγεις τους ανθρώπους που επιθυμείς να σε συντροφεύουν στη ζωή σου. Με τον ίδιο τρόπο επιλέγει κανείς και τον σύντροφό του.

Η φίλη σας έχει κάνει μια επιλογή που τη δυσκολεύει, αλλά δεν θέλει να την αλλάξει. Φοβάται μη χωρίσει, αλλά δεν την φοβίζει η παραίτηση από την ευτυχία. Φοβάται μη χάσει τον σύζυγό της, αλλά δεν φοβάται ότι δέχεται να σχετιστεί μαζί του χωρίς όρους. Οι αποφάσεις αυτές, είτε τις θεωρείτε σωστές είτε λανθασμένες, ανήκουν στην ευθύνη του ζευγαριού. Μπορείτε να πείτε τη γνώμη σας στη φίλη σας, εφόσον σας ρωτά, αλλά δεν μπορείτε να αναλάβετε να δώσετε λύση στο δικό τους πρόβλημα.

Φροντίστε τον εαυτό σας και τη σχέση σας με το να μη σηκώνετε βάρη που δεν σας αναλογούν. Φροντίστε εσείς να σχετίζεστε αλλιώς. Αυτό θα σας κάνει να απολαμβάνετε τις σχέσεις σας αφενός και αφετέρου η στάση σας μπορεί να λειτουργήσει ως έμπνευση για αλλαγές!

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v