Ευτυχισμένη σύζυγος, ευτυχισμένη ζωή!

Ευτυχισμένη σύζυγος, ευτυχισμένη ζωή!

Το έχουμε ακούσει σε ταινίες, έχουμε κρυφογελάσει με τις φίλες μας και όλοι οι άντρες ανεξαιρέτως το ξέρουν: ευτυχισμένη σύζυγος ισούται με ευτυχισμένη ζωή! Όσο πιο χαρούμενη και ικανοποιημένη είναι μια γυναίκα μέσα στην σχέση ή τον γάμο της, άλλο τόσο χαρούμενος είναι και ο σύντροφός της.

Ποια είναι, όμως, η συνταγή της επιτυχίας; Σ' αυτό το άρθρο συγκεντρώθηκαν συμβουλές από «βετεράνους» συζύγους με μπόλικη εμπειρία, οι οποίοι είναι έτοιμοι να δώσουν τα...φώτα τους στον ανττρικό πληθυσμό.Για να δούμε έχουν δίκιο;

Να μοιράζεσαι τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου

Να είστε ανοιχτός και ειλικρινής με τη γυναίκα σου. Η επικοινωνία είναι το θεμέλιο κάθε επιτυχημένης σχέσης. Θέλει να σε γνωρίσει και πρέπει να την γνωρίσεις. Οι άνθρωποι αλλάζουν με την πάροδο των ετών και αν δεν επικοινωνείτε, μια μέρα μπορεί να ξυπνήσεις δίπλα σε μια...ξένη.

Μην κάνεις πως ακούς...ενώ δεν ακούς

Εκτός από το να μιλάς, πρέπει να μάθεις και να ακούς. Και να ακούς πραγματικά! Οι γυναίκες έχουν χάρισμα και γνωρίζουν πότε δεν είμαστε «εκεί».

Μην την υποτιμάς 

Είτε όταν είστε οι δυο σας, είτε μπροστά σε τρίτους απλώς μην κάνεις το λάθος να την υποτιμήσεις. Ειδικά, μπροστά στα παιδιά! Μην ξεχνάς πως θέλεις να δώσεις το σωστό παράδειγμα στον γιο ή την κόρη σου. 

Να της δείχνεις ότι την αγαπάς και ότι την νοιάζεσαι...

...καθημερινά! Δεν χρειάζονται πολλά. Απλές καθημερινές πράξεις αρκούν για να νιώσει επιθυμητή και ότι την νοιάζεσαι. Η τρυφερότητα και η επικοινωνία είναι βασικά συστατικά!

Μην είσαι τσιγκούνης

Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, ο τσιγκούνης σύζυγος δεν είναι εκείνος που κάνει οικονομία για το καλό της οικογένειάς του, αλλά εκείνος που, όπως λέει ο σοφός λαός, «έχει καβούρια στις τσέπες του». Η τσιγκουνιά είναι ένα μεγάλο αγκάθι στη σχέση σας και σίγουρα θα γίνει η αιτία για πολλούς καβγάδες ανάμεσά σας.

Nα είσαι ευγενικός και να δείχνεις κατανόηση

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να παρών και να σκεφτείς λίγο τις ανάγκες ενός ανθρώπου που ανταποκρίνεται σε όλες τις δικές σου. Του μοναδικού ανθρώπου που έχεις ορκιστεί να αγαπάς και να φροντίζεις, και με τον οποίο έχτισες μια οικογένεια. Κάνε αυτά τα δύο απλά πραγματάκια και θα είσαι καλός σύζυγος και η γυναίκα σου χαρούμενη!

v