«Κάρι Μπράντσο ή Μόνικα;»: δες ποια ηρωίδα είσαι και τι σημαίνει αυτό για την προσωπικότητά σου

«Κάρι Μπράντσο ή Μόνικα;»: δες ποια ηρωίδα είσαι και τι σημαίνει αυτό για την προσωπικότητά σου

Ένας από τους λόγους που κάποιοι τηλεοπτικοί (ή κινηματογραφικοί) ήρωες μας συναρπάζουν και τους νοιώθουμε οικείους, είναι επειδή ταυτιζόμαστε μαζί τους και, τελικά, μας ενδιαφέρουν πολύ οι ιστορίες τους. Συχνά ανυπομονούμε να δούμε την συνέχεια μόνο και μόνο για να διαπιστώσουμε πώς λύνουν τα προβλήματά τους, αν θα βρουν την αληθινή αγάπη ή αν θα καταφέρουν να ευτυχίσουν. Ωστόσο, όλοι αυτοί οι γήινοι και καθημερινοί ήρωες, κρύβουν τα δικά τους προβλήματα και... απωθημένα, τα οποία μας εξηγούν οι ψυχολόγοι. Δείτε, λοιπόν, με ποια ηρωίδα σειράς ταυτίζεστε περισσότερα, και τί αποκαλύπτει αυτό για την προσωπικότητά σας.

Νταινέρυς Ταργκάρυεν, Game of Thrones

Σε όλη τη σειρά η Νταινέρυς εμφανίζεται με διάφορες μορφές. Μεγάλωσε σε μια όχι υγιή οικογένεια που την κακοποιούσε. Τα παιδικά της τραύματα και οι φόβοι της την έκαναν να διανύσει σε ψυχολογικό επίπεδο τρία στάδια: του θύματος, του σωτήρα και του διασώστη.

Στο τέλος της σειράς έσωσε τους ανθρώπους επειδή κανείς δεν έσωσε την ίδια, ενώ επιθυμούσε να αποκτήσει δύναμη ώστε να μπορέσει να ελέγξει τη ζωή της. Έτσι, εκμεταλλεύτηκε το σκληρό της παρελθόν και έκανε ό,τι χρειάστηκε (ακόμα και να καταστρέψει τις ζωές άλλων) μέχρι να πετύχει τον στόχο της. 

Κάρι Μπράντσο, Sex and the city

Ο χαρακτήρας της δημοφιλούς Κάρι Μπράντσο, χαρακτηρίζεται από τους ψυχολόγους ως νηπιακός: είναι άνω των 30 ετών, αλλά ακόμα περιμένει τον πρίγκιπα με το άσπρο άλογο ενώ αδυνατεί να χειριστεί τα οικονομικά της. Τα πάντα στη ζωή της γυρνούν γύρω από την «αληθινή αγάπη», ενώ δύσκολα συμβιβάζεται με απλές και ήρεμες σχέσεις. 

Στην πραγματικότητα, όμως, αποφεύγει (ασυνείδητα) τις σοβαρές και δεσμευτικές σχέσεις. Οι άντρες που επιλέγει είτε δεν ενδιαφέρονται για μακροχρόνιες σχέσεις, είτε δεν είναι οι κατάλληλοι, είτε δεν ενδιαφέρονται γι΄αυτήν. Τελικά, νιώθει μονίμως δυσαρεστημένη. Εάν, όμως, αποδεχόταν πως στο βάθος είναι μοναχική, θα σταματούσε να κυνηγάει ψευδαισθήσεις και η ζωή της θα ήταν καλύτερη. 

Μόνικα Γκέλερ, Φιλαράκια

 Μπορεί να σας φανεί παράξενο, αλλά αν έχετε κοινά με την Μόνικα, κατά βάθος είστε κι εσείς ναρκισσιστής - όπως κι εκείνη! Κι όμως, η γλυκιά Μόνικα έχει χαρακτηριστικά που, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, την κατατάσσουν στην κατηγορία των ναρκισσιστών. Όσο ήταν παιδί, ζούσε στη σκιά του μεγάλου της αδελφού, κάτι που την τραυμάτισε και μεγαλώνοντας προσπάθησε να ξεπεράσει. 

Έγινε τελειομανής, αγαπά την πειθαρχία και τον έλεγχο, θέλει πάντα να κερδίζει και δεν αποδέχεται τίποτα λιγότερο από την πρωτιά.  Κι αυτό, είναι μια υγιής εκδήλωση του ναρκισσισμού της που της δίνει θετική ενέργεια και αυτοπεποίθηση.

Σαμάνθα Τζόουνς, Sex and the city

Η Σαμάνθα είναι μια πολύ ανεξάρτητη γυναίκα, που ξέρει τι θέλει και δεν την ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων. Δεν συμβαδίζει με τους «αποδεκτούς» κοινωνικούς κανόνες και επιλέγει να μην έχει οικογένεια και παιδιά. Δεν εξαρτάται ποτέ από τους συντρόφους της, ενώ πάνω απ' όλους αγαπά τον εαυτό της. Ωστόσο, υπάρχει κι ένα μελανό σημείο στην προσωπικότητά της: φοβάται την δέσμευση και τις σοβαρές σχέσεις.

Φροντίζει πάντα να τηρεί τις (συναισθηματικές της) αποστάσεις και δύσκολα «πέφτει με τα μούτρα» σε μια σχέση. Είναι καλά με τον εαυτό της και δεν χρειάζεται κανέναν. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η θηλυκή version του Mr. Big.

Σούζαν Ντελφίνο, Νοικοκυρές σε απόγνωση

Η γλυκιά και συμπαθητική Σούζαν, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, είναι αυτό που ονομάζουμε «θύμα». Αποφεύγει την επίλυση των προβλημάτων της, ενώ αφήνει τον άντρα και την κόρη της να χειρίζονται καταστάσεις που την αφορούν.  Είναι ένας άνθρωπος που χρειάζεται την φροντίδα των άλλων, ενώ, όταν της παρουσιάζονται πολλές επιλογές, διαλέγει πάντα εκείνη που την κάνει να υποφέρει χωρίς να καλυτερεύσει τη ζωή της. 

Όλο αυτό είναι απόρροια της ασταθούς σχέσης που είχε με την μητέρα της. Η Σούζαν δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να κερδίσει την εμπιστοσύνη της και περιμένει πάντα το χειρότερο. Ωστόσο, πρόκειται για το παράδειγμα του «θύματος» που προσπαθεί να ξεπεράσει τον εαυτό της και να βρει πιο αξιόπιστους ανθρώπους ή πιο σταθερή δουλειά. 

Πηγή: brightside.me

v