Καταλήψεις σε σχολεία από μαθητές που αντιδρούν στη χρήση μάσκας

Καταλήψεις σε σχολεία από μαθητές που αντιδρούν στη χρήση μάσκας

Μετά τις πρώτες χθεσινές αντιδράσεις των γονιών που αντιτίθενται στη χρήση μάσκας στα σχολεία, έχουμε σήμερα και τις πρώτες αντιδράσεις από τα παιδιά. Πρόκειται για μαθητές σε σχολεία της Αχαΐας και των Χανίων, οι οποίοι προχώρησαν σε κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της μάσκας.

Συγκεκριμένα, στον νομό Χανίων βρίσκεται υπό κατάληψη, από σήμερα το πρωί, το σχολικό συγκρότημα Βουκολιών του δήμου Πλατανιά, όπου στεγάζονται το Γενικό Λύκειο και το Γυμνάσιο της περιοχής. Οι μαθητές του σχολείου έχουν κλείσει την είσοδο κι έχουν υψώσει το σχετικό πανό.

Στην Αχαΐα, κλειστά παραμένουν απ’ το πρωί το 2ο και 12ο Λύκειο Πάτρας, και το Γυμνάσιο-Λύκειο Φαρών. Στο 2ο Λύκειο, οι μαθητές αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκες μέσα στις τάξεις κι έχουν κλειδώσει τους καθηγητές έξω απ’ το σχολείο με λουκέτο. Διαμαρτύρονται για τις μάσκες, αλλά και για επιπλέον ζητήματα, όπως ο μεγάλος αριθμός των μαθητών ανά τάξη.

Προς το παρόν, αναμένεται η μετάβαση στο χώρο των Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ δεν αποκλείεται αυτή η πρωτοβουλία να ξεκινήσει ένα «ντόμινο» καταλήψεων σε όλη τη χώρα.

Πηγή: insider.gr

v