«Θέλω να χωρίσω αλλά μου λένε να μείνω στον γάμο μου για χάρη των παιδιών μου...»

«Θέλω να χωρίσω αλλά μου λένε να μείνω στον γάμο μου για χάρη των παιδιών μου...»
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Είμαι παντρεμένη με 2 παιδιά ηλικίας 11 και 9 ετών. Θέλω να χωρίσω γιατί δεν νιώθω καλά με τον σύζυγό μου. Αισθάνομαι ότι έχουν τελειώσει τα συναισθήματά μου για εκείνον. Όμως όλοι μου λένε να μην το κάνω γιατί θα καταστρέψω τα παιδιά μου. Τελικά τι πρέπει να κάνω; Να καταστρέψω τον εαυτό μου, μένοντας με κάποιον που δεν θέλω πια;

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Δεν ξέρω ποιοι είναι οι άνθρωποι με τους οποίους συζητάτε τους προβληματισμούς σας, ωστόσο δε μπορεί να είναι «όλοι». Όταν απευθύνεστε σε κάποιον ζητώντας τη γνώμη του για ένα θέμα, τότε αυτό ακριβώς θα σας απαντήσει. Τη γνώμη του. Η γνώμη διαμορφώνεται βάσει εμπειριών, σκέψεων, πεποιθήσεων, βιωμάτων. Το ότι επικρατεί η γνώμη αυτή στον περίγυρό σας, δε σας υποχρεώνει να συμφωνήσετε.

Δικαιούστε λοιπόν, για να μην πω επιβάλλεται, βάσει της δικής σας εμπειρίας να πάρετε ευθύνη και να λάβετε την απόφαση που σας ταιριάζει. Μιλούμε για τη δική σας ζωή, τη δική σας σχέση, τα δικά σας παιδιά. Είμαι βέβαιη πως εφόσον έχετε έγνοια να φροντίσετε τα παιδιά σας, θα το κάνετε σε κάθε περίπτωση.

Καμία καταστροφή δεν πρόκειται να έρθει εάν εσείς δεν τη φέρετε. Πράξτε λοιπόν συνετά, υπολογίζοντας πρωτίστως τη δική σας επιθυμία. Έχοντας ως γνώμονα την απόφαση σας, θα βρείτε τρόπο να επικοινωνήσετε και να φροντίσετε και τον εαυτό σας και τα παιδιά σας. Δεν υπάρχει κανένα δίλημμα, ούτε χρειάζεται να επιλέξετε ποιος θα βγει χαμένος. Θα είστε όλοι κερδισμένοι εάν υπερασπίζεστε τη χαρά, τη ζωή, την υγεία, τις σχέσεις σας.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v