Γενναίος έφηβος έσωσε μαμά με τα 3 παιδιά της από φλεγόμενο αυτοκίνητο

Γενναίος έφηβος έσωσε μαμά με τα 3 παιδιά της από φλεγόμενο αυτοκίνητο

Είναι εύκολο να λέμε ότι σε μια δύσκολη στιγμή θα έκανες αυτό που πρέπει ακόμη και με κίνδυνο της ίδιας σου της ζωής, αλλά δύσκολο να το πράξουμε. Ο 18χρονος Τζάστιν Γκάβιν απ’ το Κονέκτικατ των ΗΠΑ, κλήθηκε να κάνει αυτό ακριβώς, όταν ένα αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά μπροστά στα μάτια του. Ευτυχώς για τους επιζώντες, μια μάνα με τα 3 παιδιά της, δεν έχασε ούτε δευτερόλεπτο για να σκεφτεί τον εαυτό του.

Ο Τζάστιν περπατούσε στο δρόμο όταν είδε μια γυναίκα να οδηγεί ένα φλεγόμενο αυτοκίνητο. «Της φώναξα, σταμάτα αμέσως! Το αυτοκίνητό σου έχει πάρει φωτιά! Έχετε πάρει φωτιά!», δήλωσε ο 18χρονος.

Εκείνη όμως δεν μπορούσε να σταματήσει κι έτσι ο νεαρός άρχισε να κυνηγάει το αυτοκίνητο, ώσπου μπήκε μέσα και με τιτάνεια προσπάθεια απεγκλώβισε τη γυναίκα και τα παιδιά δευτερόλεπτα πριν το αυτοκίνητο παραδοθεί στις φλόγες.

«Ένιωσα αμέσως ότι αν ήμουν στη θέση τους θα ήθελα να με βοηθήσει κάποιος κι έτρεξα πίσω τους ενστικτωδώς», είπε για τη στιγμή που τον έχρισε ήρωα ανεξάρτητα απ’ το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του. Ευτυχώς, η μητέρα και τα παιδιά της, ηλικίας 1, 4 και 9, βγήκαν όλοι σώοι και αβλαβείς.

Στο μεταξύ, αν και δέχθηκε πολλές κλήσεις για μια γυναίκα που οδηγεί ένα φλεγόμενο όχημα, το τοπικό αστυνομικό τμήμα δεν θα προλάβαινε να φτάσει εγκαίρως στο σημείο του περιστατικού και, αν δεν ήταν ο 18χρονος, ποιος ξέρει τι θα είχε συμβεί.

Κάπως έτσι, ο νεαρός βρέθηκε να τιμάται με το λεγόμενο «Νόμισμα των Προκλήσεων» και να παίρνει την ευχή του Αρχηγού της Αστυνομίας Φερνάντο Σπανιόλο: «Ελπίζω ότι βλέποντας αυτό το νόμισμα θα θυμάσαι αυτήν την συγκλονιστική στιγμή της ζωής σου και το καλό που έκανες σώζωντας μια οικογένεια!»

«Αυτό που συνειδητοποίησα» είπε ο Τζάστιν, «είναι το πόσο σύντομη είναι η ζωή μας…»

Πηγή: aleteia.org

v