Πατέρας έφτιαξε «αληθινή» σχολική αίθουσα για την κόρη του και την δασκάλα της

Πατέρας έφτιαξε «αληθινή» σχολική αίθουσα για την κόρη του και την δασκάλα της

Στην Ελλάδα, τουλάχιστον για την ώρα, τα σχολεία λειτουργούν κανονικά. Ωστόσο, τίποτα και κανείς δεν μας εγκυάται πως, αν ασυνεχίσουν να αυξάνουν τα κρούσματα, δεν θα πάμε σε δεύτερο lockdown με κλειστά σχολεία και περιορισμούς στην μετακίνησή μας. Σε μία τέτοια περίπτωση, θα χρειαστεί να επιστρατεύσουμε την φαντασία και την δημιουργικότητά μας ώστε να βρούμε τις πιο... κατάλληλες λύσεις για την εκπαίδευση των παιδιών μας!

Όπως έκανε αυτός ο αμερικανός μπαμπάς που, όπως διαβάσαμε στην lifo, μοιράστηκε ένα βίντεο που δείχνει την σχολική αίθουσα που κατασκεύασε ο ίδιος για την κόρη του στο γκαράζ του σπιτιού τους και οι αντιδράσεις ήταν ανάμεικτες.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτός ο μπαμπάς νοιάζεται για την εκπαίδευση της κόρης του. Ωστόσο, πολλοί παρατήρησαν ότι, ενώ το όλο σκηνικό είναι εντυπωσιακό, η τάξη μοιάζει κάπως «δυστοπική» και «παράξενη». Ενώ άλλοι επεσήμαναν ότι αυτή η κατασκευή είναι στην πραγματικότητα καλύτερη από την σχολική πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν πολλά παιδιά. 

Μερικά από τα σχόλια που δέχτηκε

Ο zeke-apex έγραψε:

 «Για όσους δεν καταλαβαίνουν γιατί είναι αξιοθαύμαστο: Το περιβάλλον υποτίθεται ότι μιμείται αυτό που έχει συνηθίσει η μικρή. Δεν γνωρίζουμε την κατάσταση της οικογένειας, μπορεί να μπαινοβγαίνουν άνθρωποι στο σπίτι όλη μέρα και να αποσπούν την προσοχή του παιδιού. Επίσης, η υπερβολική άνεση ενθαρρύνει την τεμπελιά. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους έκανε αυτό που έκανε. Του αξίζουν συγχαρητήρια που μπήκε σε όλη αυτή τη διαδικασία. Είναι ένας υπέροχος πατέρας.»

Ο Gangreless πρόσθεσε:

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν τόσα πολλά αρνητικά σχόλια. Πρόκειται για μια καταπληκτική προσπάθεια και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσει την κόρη του να προσαρμοστεί στα μαθήματα εξ αποστάσεως. Είναι επίσης θετικό ότι έχει τον δικό της χώρο. Πολλοί ξεχνούν ότι τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο για 7 έως 8 ώρες την ημέρα, είναι κυριολεκτικά δουλειά και τους αξίζει ένα ευχάριστο περιβάλλον.»

Πηγή: lifo.gr

v