Ρέθυμνο: άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο βρεφονηπιακό τμήμα ΑΜεΑ

Ρέθυμνο: άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο βρεφονηπιακό τμήμα ΑΜεΑ

Την προηγούμενη εβδομάδα, μαζί με τα σχολεία, άνοιξε στο Ρέθυμνο τις πόρτες του και το πρώτο βρεφονηπιακό τμήμα για παιδιά με ειδικές ανάγκες, μια δομή που ήταν απαραίτητη στον νομό, αλλά καθυστερούσε να λειτουργήσει λόγω έλλειψης ενδιαφερομένων.

Τελικά, το βρεφονηπιακό τμήμα του δήμου Ρεθύμνου για ΑΜεΑ ξεκίνησε τη λειτουργία του, αρχικά με προσωπικό του δήμου και σύντομα με στελέχη που θα προσληφθούν μέσω ΕΣΠΑ.

Με αφορμή αυτήν την πρωτοβουλία, ο Πρόεδρος του Σωματείου ΑΜεΑ Νομού Ρεθύμνης, Δημήτρης Τσαχάκης μίλησε στο Creta24.gr: «Θα ήθελα να πω ένα τεράστιο μπράβο στους συντελεστές, αλλά και στους γονείς των τεσσάρων παιδιών που μας βοηθήσαν να υλοποιήσουμε, επιτέλους, το όραμα που είχαμε τόσα χρόνια. Αυτή η δομή είναι πολύτιμη για το Ρέθυμνο, καθώς δεν έχει υπάρξει κάτι ανάλογο μέχρι στιγμής. Μας προσφέρει χαρά και ικανοποίηση, το γεγονός ότι καταφέραμε να λειτουργήσουμε και να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά να προσαρμόζονται στο εκάστοτε περιβάλλον. Αυτή η διαδικασία είναι καθοριστική για το μέλλον τους.» 

Τα βρεφονηπιακά τμήματα ΑΜεΑ έχουν δημιουργηθεί για να προσφέρουν υπηρεσίες υποστήριξης σε νήπια (φυσικοθεραπεία, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία κλπ.), παρέχοντας τους πολύτιμη βοήθεια για την μελλοντική εξέλιξή τους. Επιπλέον, έχουν στόχο τη φυσική και λειτουργική αποκατάσταση των μαθητών, μέσα από το παιχνίδι και τη διάδραση.

«Το Σωματείο», συνεχίζει ο κ. Τσαχάκης, «έχει καταφέρει να δημιουργήσει υποδομές, οι οποίες βελτιώνουν την καθημερινότητα των ΑΜεΑ στο Ρέθυμνο και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Επίσης, έχουμε την αθλητική μας ομάδα ΙΚΑΡΟΣ, η οποία κάθε χρόνο μας κάνει περήφανους με τα μετάλλια που μας φέρνει. Φέτος καταφέραμε να διορίσουμε δύο άτομα σε μόνιμες θέσεις εργασίες. Κάνουμε πολλά για τους συμπολίτες μας και δεν έχουμε σκοπό να σταματήσουμε να προσπαθούμε».

Εμείς λέμε ένα μεγάλο μπράβο στον δήμο Ρεθύμνης και σε όσους δήμους υλοποιούν αντίστοιχα έργα πνοής παρά τις αντιξοότητες, την έλλειψη προσωπικού, αλλά και τη διστακτικότητα, κάποιες φορές, των γονιών να εμπιστευτούν αυτές τις δομές για τα μικρά τους.

Πηγή: creta24.gr

v