286 τα κλειστά σχολεία της χώρας: 86 λόγω κορονοϊού και 200 υπό κατάληψη

286 τα κλειστά σχολεία της χώρας: 86 λόγω κορονοϊού και 200 υπό κατάληψη

Ενώ τα κρούσματα του κορονοϊού ξεπερνούν σταθερά τα 300 ημερησίως και η κυβερνήση εξετάζει το ενδεχόμενο δεύτερου lockdown, πολλοί μαθητές μένουν ήδη σπίτι τους αφού τα κλειστά σχολεία της χώρας άγγιξαν τα 286.

86 σχολεία κλειστά λόγω κορονοϊού

Σχεδόν δύο εβδομάδες από το πρώτο κουδούνι της χρονιάς, τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία της χώρας είναι καθημερινά. Μία κατάσταση δυσάρεστη και ανησυχητική, που έχει ως αποτέλεσμα να έχουν κλείσει ήδη 86 σχολεία ή τμήματα αυτών με εντολή του Υπουργείου παιδείας.

200 σχολεία υπό κατάληψη

Παράλληλα, 200 συνολικά σχολικές μονάδες τελούν υπό κατάληψη με βασικό αίτημα των καταληψιών την μείωση μαθητών από 25 σε 15 ανά τάξη. Η Υφυπουργός παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, προέβλεψε στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 πως το κίνημα αυτό δεν θα κρατήσει πολύ. «Πιστεύω ότι η θέση των παιδιών είναι μέσα στην τάξη και οι μεγαλύτερες μάχες δίνονται με ανοιχτά τα σχολεία».

Αναφερόμενη, μάλιστα, στα αιτήματα των μαθητών σημείωσε ότι «αυτό που συμβαίνει μέσα στις σχολικές μονάδες υπό κατάληψη έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό με αιτήματα που έχουν διακινηθεί στην Ελλάδα και κάποια που έχουν τοπικά χαρακτηριστικά. Αυτό που έχει δοθεί ως κατεύθυνση σε διευθυντές σχολείων και διευθυντές εκπαίδευσης είναι να εξηγήσουν στα παιδιά τις νέες συνθήκες και γιατί έχουν επιβληθεί αυτά τα μέτρα».

Πηγή:thetoc.gr

v